×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1393/09/23 - 08:16
  • بازدید : 1310
  • تعداد بازدید : 55
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به گزارش روابط عمومی معاونت آموزشی

پیام دکتر صدوقي معاون آموزشی دانشگاه به مناسبت فرار رسیدن اربعین حسینی

درسی که اربعین به مامی دهد، زنده نگهداشتن یادِحقیقت وخاطره ی شهادت درمقابل طوفان تبلیغات دشمن است

دکتر صدوقی معاون آموزشی دانشگاه : درسی که اربعین به مامی دهد، زنده نگهداشتن یادِحقیقت وخاطره ی شهادت درمقابل طوفان تبلیغات دشمن است . فرار رسیدن اربعین حسینی را بر خانواده بزرگ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تسلیت می گویم.
 
 فلسفه اربعين حسيني

 چرا براي امام حسين عليه السلام اربعين مي گيرند ولي براي بقيه اطهار اربعين نمي گيرند؟

به طور كلي بايد گفت عزاداري امام حسين عليه السلام  با ساير امامان تفاوت دارد و اين به دليل گستره  ي كمي و كيفي واقعه عاشوراست. وضعيت خاص جهان اسلام و مسلمانان ، حالات حاكمان مسلمان و ظلم هاي آنان، تحقير امت اسلامي، تشديد ظلم عليه شيعيان، فراموشي آموزه هاي چون امر به معروف و نهي از منكر، شيوع بدعتهاو... از يك  سو و موقعيت ويژه ي اباعبدالله الحسين عليه السلام از جهت مظلوميت و تنهايي و نوع جنگ و برخورد فیزيكي با آن حضرت و اهل و عيال ايشان، درس هاي تربيتي، اجتماعي، سياسي، فرهنگي و ديني آن از سوي ديگر همه و همه شكل خاصي به اين حادثه داده كه باعث شده كه پيامبر اكرم(ص) و حضرت زهرا و تمام ائمه اطهار،بر احياي عزاداري آن حضرت تاكيد فراوان داشته باشند.

 

اين تاكيد به عزاداري بر حضرت سيدالشهدا عليه السلام به خاطر فلسفه هاي سازنده و تربيتي معتقد آن است؛ از جمله:

 1-زنده نگه داشتن ياد و تاريخ پرشكوه نهضت حسيني
2- الهام بخشيدن روح انقلابي و ستم ستيزي
3- پيوند عميق عاطفي بين امت و الگوهاي راستين
4- اقامه مجالس ديني در سطح وسيع و آشنا شدن توده ها با معارف ديني
5-  پالايش روح و تزكيه نفس
6- اعلام وفاداري نسبت به مظلوم و مخالفت با ظالم و...

شايد از وجوهي  كه براي برگزاري روز اربعين براي سيدالشهدا عليه السلام از سال 61 هجري و از آن زمان تا حال كه شيعه بر اين امر هميشه قيام و اقدام كرده است و آن را زنده نگه داشته است، آن است كه براي سيدالشهدا  عليه السلام زمين و آسمان تا چهل روز گريه كرده است؛ چنان كه جناب زراره بن اعين (ره) كه از اكابراصحاب اهل بيت عليه السلام و فقهاي شيعه اماميه است،  از حضرت امام صادق عهليه السلام روايتي نقل كرده است به اين عبارت كه: قال ابو عبدالله عليه السلام:" يا زراره! ان السماء بكت علي الحسين عليه السلام اربعين صباحا بالدم و ان الارض بكت عليه اربعين صباحا بالسواد و ان الشمس بكت اربعين صباحا بالكسوف و الحمره و ان الملائكه بكت عليه اربعين صباحا و... الحديث( كامل الزياره، ص 81 و مستدرك الوسائل،  ج 2، ص 215)

از اين حديث شريف كه در يكي از كتب معتبر حديث شيعه كامل الزياره نقل شده استفاده مي شود که گریه آسمان و زمین و ملائکه و آفتاب بر سیدالشهدا تا چهل روز طول کسیده است. شاید انتقال همین معنا از سوی اهل بیت علیه السلام این سنت را در میان مردم ایجاد کرده است.

رسیدن کاروان اسیران در سفر بازگشت به صحرای کربلا در چهلم شهادت آن حضرت و عزاداری معروفی که شد به همراه زیارت اربعین در این مسئله دخالت داشته است.

عزاداری برای سیدالشهدا به طور خاص از سوی اهل بیت علیه السلام تاکید شده است و اساسا نباید آن را با سایر عزاداری ها مقایسه کرد.
این اهمیت به ماهیت پیامی باز می گردد که این قیام داشته است.
  • گروه خبری : اخبار معاونت,آرشيو اخبار معاونت
  • کد خبر : 15732
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست