ضرورت توجه به تولید علم و محصول برای ارتقای جایگاه دانشگاه
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر علیرضا زالی در دیدار با روسای دانشکده های تابعه از زحمات روسای دانشکده ها علیرغم چالش های موجود در دوران شیوع کرونا تقدیر کرد و مدیریت دانشکده ها به خصوص در حوزه سلامت را یک مدیریت چندوجهی توضیف کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر این که پژوهشها باید به سمت محصول محوری حرکت کند، گفت: برای ارتقای جایگاه دانشگاه در عرصه جهانی فعالیت در هر دو حوزه تولید علم و محصول از نظر کمی و کیفی باید مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر علیرضا زالی در دیدار با روسای دانشکده های تابعه از زحمات روسای دانشکده ها علیرغم چالش های موجود در دوران شیوع کرونا تقدیر کرد و مدیریت دانشکده ها به خصوص در حوزه سلامت را یک مدیریت چندوجهی توضیف کرد.
دکتر زالی با اشاره به ضرورت برگزاری حضوری کلاسهای درسی تاکید کرد: طبق بخشنامه های وزارت بهداشت آزمون های پایان ترم دانشجویان حتما باید به صورت حضوری برگزار شود که با توجه به شرایط فعلی شاید پروتکل های ابلاغی نیازمند بازنگری باشد.
وی واکسیناسیون دوز سوم برای دانشجویان و اساتید دانشکده ها را بسیار مهم برشمرد و از روسای دانشکده ها خواست هماهنگی های لازم در این خصوص را انجام دهند.
دکتر زالی با اشاره به جذب رتبه های برتر بورد و نیروهای جوان به بیان توضیحاتی درباره تامین نیروهای جایگزین و بازنشسته در دانشکده ها پرداخت و از روسای دانشکده ها خواست نیروهای توانمند و متخصصی که از نظر علمی ، اخلاقی و پژوهشی مورد تایید هستند را برای جذب معرفی کنند.
جذب اساتید نخبه از خارج دانشگاه نیز از راهکار دیگری بود که دکتر زالی در این خصوص عنوان کرد.
توجه به تولید علم و تولید محصول مهم است
دکتر زالی افزود: تولید علم و تولید محصول هر دو مهم هستند و دانشگاه نسل سوم باید نگاه متوازنی به هر دو حوزه تولید علم و محصول داشته باشد.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری درخصوص انجام پژوهشهای کاربردی گفت: ایشان تاکید دارند پژوهشها باید کاربردی و در صحنه رفع مشکلات مردم انجام شود و به تولید ثروت و محصول منجر شود.
دکتر زالی در بخش دیگری از سخنان خود از روسای دانشکده ها خواست برنامه های متعالی توسعه ای و آینده نگرانه خود را ارایه دهند. همچنین در اسرع وقت تمام پروژه های خرد و کلان قابل افتتاح در حیطه های مختلف نرم افزاری، سخت افزاری ، عمرانی، آموزشی و پژوهشی خود را اعلام کنند.
رییس دانشگاه همچنین از برگزاری جلسات هیئت رییسه دانشگاه به صورت دوره ای در دانشکده ها و مراکز پزشکی و بیمارستان ها خبر داد تا به صورت میدانی از نزدیک چالشها و دغدغه های آنان مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
تامین نیروهای جایگزین و بازنشسته، برگزاری نشست های دوره ای در هر دانشکده برای بررسی مسایل و چالشها، ارتباط باصنعت برخی از موضوعات مطرح شده توسط رییس دانشگاه در این نشست بود.
وی در خاتمه سخنان خود ضمن تقدیر از تلاشهای روسای دانشکده ها در پاندمی کرونا در عرصه آموزش فراگیران و مشارکت در اجرای طرح واکسیناسیون به برگزاری مراسم گرامیداشت روز دانشجو با حضور هیئت رییسه دانشگاه و روسای دانشکده ها در هفته آتی اشاره کرد.
تولید علم و محصول مکمل یکدیگر هستند
دکتر زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز در این نشست ضمن تقدیر از تلاش اساتید دانشکده در تولید مقالات علیرغم چالشهای موجود در پاندمی کرونا گفت: هدفگذاری ما در سال ۲۰۲۰ برای تولید علم ۴۰۰۰ مقاله بود که با تلاش اعضای هیئت علمی دانشگاه به آن دست یافتیم.
به گفته وی هدفگذاری دانشگاه در سال ۲۰۲۱ برای تولید علم ۵۰۰۰ مقاله بوده است که تا به امروز ۴۶۰۰ مقاله منتشر شده و انشالله تا پایان سال به این هدف نیز دست خواهیم یافت.
دکتر زرقی ضمن تبیین شاخصهای مربوط به رتبه بندی دانشگاهها در حوزه تحقیقات و فناوری به وجود ۱۳۷ شرکت دانش بنیان در دانشگاه اشاره کرد و بر راه اندازی شرکت های دانش بنیان اقماری در دانشکده ها تاکید کرد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه از برگزاری جشنواره ابوریحان در دی ماه خبر داد که ضمن معرفی دانشکده های برتر ، به معرفی تولیدات علمی و فناوری های مراکز و دانشکده ها نیز می پردازد.
دکتر زرقی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تعالی گام به گام رخ می دهد و فناوری از علم منتج می شود. تولید علم و فناوری و محصول عملا مکمل یکدیگر هستند و ارتباط تنگاتنگی با هم دارند.
وی راه اندازی پارک علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان اقماری را بستر مناسبی برای حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم برشمرد و از حمایت های رییس دانشگاه از حوزه آموزش و پژوهش تقدیر کرد.
دکتر شریف کاشانی معاون بین الملل دانشگاه نیز در این نشست ضمن بیان سخنانی به چالشهای موجود در حوزه بین الملل اشاره کرد و با توجه به تفاوت عملکرد دانشکده های مختلف در این حوزه به بیان توضیحاتی در این خصوص پرداخت.
تاکید مدیر روابط عمومی دانشگاه بر پویایی روابط عمومی دانشکده ها
مژگان جزی زاده کریمی مدیر روابط عمومی دانشگاه نیز در این نشست ضمن بیان مطالبی خواستار ارسال پروژه های قابل افتتاح دانشکده ها به منظور مستندسازی و ارسال به وزارت بهداشت شد.
وی با اشاره به ضرورت انعکاس و اطلاع رسانی دستاوردهای دانشکده ها در عرصه های مختلف آموزشی و پژوهشی خواستار فعالتر شدن روابط عمومی دانشکده ها شد تا دستاوردهای دانشکده ها در سطح دانشگاهی و ملی به نحو مناسبی اطلاع رسانی شده و انعکاس رسانه ای داشته باشد.
آموزش در پاندمی کرونا متوقف نشد/رشد آموزش مجازی در دانشگاه
دکتر شادنیا مشاور اجرایی معاونت آموزشی نیز در این نشست با بیان این که آموزش در دانشگاه در پاندمی کرونا متوقف نشد گفت: از اسفندماه ۹۸ تاکنون علیرغم شیوع کرونا در ارایه خدمات آموزشی و درمانی خدشه ای وارد نشد که این امر مرهون زحمات اساتید و اعضای هیئت علمی در دانشکده ها و مراکز بود.
وی با تاکید بر برگزاری حضوری کلاسهای دانشجویان گفت: دانشگاه رشد قابل توجهی در فعالیتهای آموزش مجازی در دوران کرونا داشت که همچنان باید مورد توجه قرار گیرد.
دکتر شادنیا با تاکید بر این که آزمونها همه به صورت حضوری برگزار می شود افزود: دانشکده هایی که در این خصوص با توجه به لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی محدودیت دارند می توانند از امکانات مرکز آزمون دانشگاه استفاده کنند.
وی با اشاره به جذب ۳۰۰ عضو هیئت علمی در دو سال گذشته از مساعدت رییس دانشگاه در این خصوص تقدیر کردو از روسای دانشکده ها خواست با هماهنگی گروههای آموزشی خود نقشه جذب هیئت علمی خود را تدوین کرده و ارایه دهند تا به عنوان نقشه راه مورد استفاده قرار گیرد.
دکتر شادنیا با اشاره به برگزاری مراسم روز دانشجو از روسای دانشکده ها خواست که برنامه های کلاسی به نحو هماهنگ شود که دانشجویان بتوانند به صورت حضوری و وبیناری در آن شرکت کنند.
برگزاری بیش از ۴۱۰۰ کلاس مجازی در چهار ماه گذشته در دانشگاه
دکتر سلیمان احمدی رییس دانشکده مجازی، آموزش پزشکی و مدیریت نیز در این نشست به ارایه گزارشی درخصوص فعالیت های انجام شده در حوزه آموزش مجازی در چهار ماه گذشته در دانشگاه پرداخت.
به گفته وی در چهار ماه گذشته ۵۵۷ هزار و ۲۹۸ دانشجوی دانشگاه از ۴۱۳۶ کلاس فعال آموزش مجازی بهره مند شدند که برای این کلاسها۱۴۱۳۰ محتوا و ۳۰۹۰ تکلیف بارگذاری شده و همچنین ۲۵۵ تالار گفت وگو و بحث ایجاد شده است.
دکتر احمدی همچنین به ایجاد ۶۸ بلوک مجازی شش ماهه در رشته های رادیولوژی، فارماکولوژی، پاتولوژی و تئوری بالینی با حضور ۲۰۰۰ دانشجوی پزشکی اشاره کرد که برای آنها ۵۶۶ محتوا بارگذاری است.
براساس این گزارش در این نشست روسای دانشکده های تابعه دانشگاه ضمن ارایه گزاشی از وضعیت و علمکرد آموزشی دانشکده مربوطه از برگزاری کلاسهای حضوری با رعایت پروتکلهای بهداشتی از ابتدای ترم جدید خبر دادند و به بیان دغدغه ها، چالشها ونظرات و پیشنهادهای خود پرداختند.
توسعه درمانگاه دندانپزشکی، جذب نیرو برای حوزه شبیه سازی دندانپزشکی، راه اندازی کلینیک دردهای راجعه صورت در دانشکده دندانپزشکی، برقراری تعاملات سازنده بین دانشکده پرستاری و پژوهشکده ها، فعالیت کمیته تحقیقات دانشجویی در دانشکده تغذیه، ضرورت تامین نیروهای مورد نیاز و جایگزینی نیروهای بازنشسته ، تامین خوابگاه برای دانشجویان شهرستانی، تامین اعتبارات بودجه ای مورد نیاز، تامین تجهیزات و امکانات آزمایشگاهی به روز برخی از موارد مطرح شده توسط روسای دانشکده ها در این نشست بود.
براساس این گزارش این نشست با حضور دکتر زالی رییس دانشگاه، دکتر زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، دکتر شریف کاشانی معاون بین الملل دانشگاه، دکتر شادنیا مشاور اجرایی معاونت آموزشی و روسای دانشکده ها صبح امروز سه شنبه نهم آذرماه در تالار شهیدبهشتی برگزار شد.
انتهای پیام/
کدخبرنگار: ۷۷۰۰ س.ع