×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1393/08/28 - 10:24
  • بازدید : 1413
  • تعداد بازدید : 57
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
به گزارش روابط عمومی معاونت آموزشی دانشگاه

بازدید ریاست دانشگاه و معاون آموزشی دانشگاه از مرکز تحقیقات چشم دانشگاه

بازدید ریاست دانشگاه و معاون آموزشی دانشگاه از مرکز تحقیقات چشم دانشگاه/ فعالیت مراکز تحقیقاتی باید در راستای انجام طرح های نو فرامنطقه ای و چند مرکزی باشد

  دکتر پیوندی رئیس دانشگاه به همراه دکتر صدوقی معاون  آموزشی و معاون تحقیقات و فناوری  دانشگاه دوشنبه 26 آبان ماه  از بخش های مختلف مرکز تحقیقات چشم بازدید به عمل آوردند.

در حاشیه این بازدید ریاست دانشگاه در نشستی با دکتر جوادی رئیس مرکز تحقیقات چشم، دکتر ضیائی قائم مقام مرکز ، دکتر احمدیه معاون پژوهشی مرکز ، اعضای شوایعالی  و جمعی از اساتید و محققان مرکز  دیدار و گفتگو کرد .

دکتر پیوندی رئیس دانشگاه در این نشست ضمن بیان سخنانی اظهار داشت: تاکید رئیس جمهور، وزیر  بهداشت و مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر این محور است که فعالیتهای پژوهشی و تحقیقات باید کاربردی باشد و منجر به رفع نیازها و مشکلات مردم در حوزه سلامت شود.

رئیس دانشگاه در سخنان خود با تاکید بر این که صرف بخش اعظم بودجه به پرداخت حقوق و مزایا آفت مراکز تحقیقاتی است توصیه کرد با عدم جذب نیروی جدید و استفاده بهینه از نیروهای موجود باید سعی کنیم بودجه های تحقیقاتی و مراکز تحقیاتی در راستای تحقیقات و پژوهش صرف شود.

دکتر پیوندی در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم گسترش ارتباطات و تعاملات بین مراکز تحقیقاتی برای استفاده از تجهیزات و امکانات یکدیگر تاکید کرد و خواستار فعالیت مراکز تحقیقاتی در راستای انجام طرح های نو فرامنطقه ای و چند مرکزی شد.

رئیس دانشگاه در سخنان خود با اشاره به این که راه اندازی، حفظ و نگهداری مراکز تحقیقاتی کاری بسیار دشوار است ، مراکز تحقیقاتی را از انجام کارهای درمانی در داخل خود بر حذر داشت و انجام کارهای درمانی که صرفاً در راستای پژوهش باشد را بلامانع دانست.

دکتر پیوندی در خاتمه سخنان خود با اشاره به دستاوردهای مرکز تحقیقات چشم دانشگاه از زحمات مجموعه همکاران این مرکز تقدیر کرد و توفیق روز افزون آنان را در اجرای امور و پیشرفت مرکز آرزو کرد .

گفتنی است در ابتدای این نشست دکتر جوادی رئیس مرکز تحقیقات چشم ضمن معرفی اجمالی مرکز و دستاوردهای آن اظهار داشت:  در راستای پژوهش در مرکز تحقیقات چشم قدمهای بزرگی برداشته شده است و سعی کردیم  بودجه مرکز در مسیر صحیح مصرف شود.

وی  در سخنان خود با بیان  این نکته که در ابتدا عمده تحقیقات این مرکز حول محورهای بالینی بوده است به تغییر استراتژی مرکز از انجام طرح های بالینی  به سوی طرحهای Basicو پایه اشاره کرد.

دکتر جوادی در بخش دیگری از سخنان خود معضل بزرگ مرکز تحقیقات چشم را کمبود بودجه و تخصیص قسمت اعظمی از بودجه به پرداخت حقوق و مزایا عنوان کرد.

در ادامه دکتر کتیبه مدیر پژوهشی مرکز ضمن ارایه توضیحاتی درخصوص روند تشکیل و توفیقات و دستاوردهای مرکز تحقیقات چشم این مرکز تحقیقاتی را جزو پنج مرکز برتر تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی دانست.

وی اظهار داشت:  در طول 15 سال گذشته بیش از 300 طرح تحقیقاتی و 1000 مقاله توسط اساتید مرکز چاپ شده که 329 مقاله در مجلات معتبر به چاپ رسیده است. همکاری خوب این مرکز با WHOدر خصوص پیشگیری از نابینایی نیز شایسته تقدیر است.

دکتر کتیبه چاپ 20 عنوان کتاب ، چاپ مجله معتبر JOVR، راه اندازی آزمایشگاه مهندسی بافت ، آموزش دستیاران با Simulator، برگزاری سالانه سمینار توسط مرکز ، اخذ دانشجو برای دورهPhD by Research  و همچنین حضور فعال در کنگره های  سالیانه و بین المللی را از نقاط قوت مرکز تحقیقات چشم برشمرد.

وی با بیان اینکه واحد EBM( پزشکی مبنی بر شواهد) چند سالی است با اخذ مجوز در مرکز راه اندازی شده است به تدوین چند مورد راهنمای بالینی کشوری توسط این مرکز تحقیقاتی اشاره کرد.

دکتر کتیبه با اشاره به این که هر سال اعضای مرکز تحقیقات چشم دانشگاه جزو برگزیدگان جشنواره رازی هستند اظهار داشت: در بررسی های انجام شده مرکز تحقیقات با چاپ مقالات ایندکس در Pub Medبا 73 مقاله از سال 2013 تاکنون در رتبه دوم مراکز دانشگاه قرار دارد.

وی با بیان اینکه 75 درصد از علل نابینایی قابل درمان و یا  پیشگیری است خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات چشم با جلب مشارکتهای مردمی و داوطلبانه  نقش به سزایی در زمینه افزایش آگاهیهای عمومی در راستای کاهش علل نابینایی در کشور داشته است.

سپس دکتر رضایی رئیس مرکز تحقیقات مهندسی بافت ضمن معرفی واحدهای مختلف این مرکز خاطرنشان کرد:تاسیس مرکز تحقیقات مهندسی بافت چشم به منظور توسعه طب ترمیمی در چشم پزشکی و تامین اهداف پژوهشی در چشم پزشکی بوده است.

وی انجام کشت سلولهای اندوتلیوم، کشت ملانوم کوروئید، کشت رتینوبلاستوم، تعیین رده و نگهداری سلولی، راه اندازی واحدهای بیوشیمی و محلول سازی، ساخت محیط کشت، قرنیه مصنوعی و (کراتوپروتز) و  محیط کشت سلولی سه بعدی، ساخت نانوذرات، تاسیس واحد فرآورده های چشمی اتولوگ و نورگ زائی را از  عمده فعالیتهای این مرکز دانست.

در ادامه دکتر زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه ضمن بیان راهکارهایی در جهت جذب و افزایش بودجه مرکز اظهار داشت: در 40 سال گذشته سهم پژوهش در تولید علم و نگارش مقالات 33 درصد و سهم مالی آن کمتر از 10درصد بوده است.

وی با بیان اینکه معاونت پژوهشی در حال طراحی و سفارش پنج طرح کلان با درصد مشارکت مساوی با مراکز تحقیقاتی است، تاکید کرد طرحها و پژوهشها باید در سطح ملی باشند تا بتوان اعتبار جذب کرد.

دکتر زرقی ارائه طرحهای محصول محور و تاسیس شرکت دانش بنیان را لازمه جذب گرنت های پژوهشی و جذب اعتبار دانست .

سپس اعضای مرکز ضمن بیان سخنانی به ارایه  نظرات ، پیشنهادات و دیدگاه های خود پرداختند.

در خاتمه رئیس دانشگاه و هیات همراه قسمتهای مختلف این مرکز تحقیقاتی را مورد بازدید قرار دادند که توضیحات لازم درخصوص هر قسمت توسط مسوول مربوطه ارایه شد و بازدید کنندگان از نزدیک در جریان نحوه اجرای امور وتحقیقات در این مرکز تحقیقات قرار گرفتند.

  • گروه خبری : اخبار معاونت,آرشيو اخبار معاونت
  • کد خبر : 15010
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست