به گزارش روابط عمومی ریاست دانشگاه
تلاش علمی و افتخارآفرینی اعضای هیأت علمی، به دانشگاه اعتبار بخشیده است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در دوازدهمین جشنواره آموزشی دانشگاه که صبح امروز ۱۰ اردیبهشت ماه در تالار امام خمینی(ره) برگزار شد به اثرگذاری اساتید فرهیخته و زمینه های پاسخگویی اجتماعی در حوزه آموزش و همچنین گام های بلند دانشگاه در توسعه فرآیندهای آموزشی

دکتر پیوندی: تلاش علمی و افتخارآفرینی اعضای هیأت علمی، به دانشگاه اعتبار بخشیده است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در دوازدهمین جشنواره آموزشی دانشگاه که صبح امروز ۱۰ اردیبهشت ماه در تالار امام خمینی(ره) برگزار شد به اثرگذاری اساتید فرهیخته و زمینه های پاسخگویی اجتماعی در حوزه آموزش و همچنین گام های بلند دانشگاه در توسعه فرآیندهای آموزشی پرداخت.
دکتر علی اصغر پیوندی ضمن عرض خیر مقدم به اساتید و فعالان حوزه آموزشی دانشگاه گفت: نامگذاری روز شهادت استاد فرزانه شهید مطهری به عنوان روز معلم و استاد بسیار به جا بوده است. این بزرگمرد عمر پربرکت خود را صرف آموزش و روشنگری جامعه بر اساس آموزه های متعالی اسلام نمود و در همین راه پرافتخار جان خویش را نثار کرد. این ایام را به همه اعضای محترم هیات علمی و استادان پرافتخار دانشگاه تبریک عرض میکنم. در برابر جایگاه والای استادان و خدمات ارزنده ایشان در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مسیر خطیر تربیت جامعه پزشکی، سر تعظیم فرو می آوریم.
دکتر پیوندی در خصوص اجرای برنامه اصلاحات آموزشی اظهار داشت: برنامه اصلاحات آموزش پزشکی به دلیل طراحی جامع و اصولی، علیرغم محدودیتهای اجرایی، برای دانشگاههای علوم پزشکی کشور الهامبخش بوده است و کسب رتبه نخست در طرح رتبه بندی آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور دستاورد و افتخار بزرگی است برای دانشگاه ما که در ادامه همین پیشگامی میسر شده است. دانشگاه ما تنها دانشگاه علوم پزشکی است که دانشکده آموزش دارد و پیشگام آموزش مجازی بوده است.
وی همچنین با تقدیر از حمایت های وزارت بهداشت در پیشبرد اهداف آموزشی دانشگاه تأکید کرد: نگاه متوازن و عادلانه مسؤولان بلندپایه وزارت بهداشت در دولت یازدهم هم که سبب شد تا شایستگی های خانواده بزرگ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حوزه آموزش فرصت بروز یابد شایان تقدیر است.
رئیس دانشگاه با تشریح توفیقات آموزشی در دولت یازدهم به مواردی همچون راه اندازی دو دانشکده جدید (دانشکده فن آوری و مجتمع آموزش عالی سلامت ورامین)، اجرای برنامه تجمیع گروه های آموزشی موازی، ایجاد بیش از ۳۰ رشته جدید عمدتا از موضوعات میان رشته ای بر اساس سیاستهای کلان کشور، افزایش اعتبارات پایان نامه های مقاطع تحصیلات تکمیلی، اختصاص اعتبار جهت تامین تجهیزات عمومی و تخصصی مورد نیاز در حوزه آموزش، ساماندهی پردیس خودگردان دانشگاه، توسعه برنامه بین المللی سازی دانشگاه با پذیرش بیش از ۱۵۰ دانشجوی خارجی و جذب ۲۰ نفر از استادان مدعو خارج از کشور اشاره کرد.
دکتر پیوندی با تأکید بر "پاسخگویی اجتماعی" به عنوان رسالت ویژه دانشگاه اذعان داشت: مصمم هستیم در همه مأموریت ها اعم از آموزش، پژوهش و خدمات توجه حداکثری به نیازها و تقاضاهای جامعه و تلاش حداکثری برای برآورده کردن آنها و پذیرفتن مشکلات سلامت جامعه پیرامونی را سر لوحه خود قرار دهیم. اهتمام و سرمایه گذاری جدی بر پژوهش و آموزش و سیاستگذاری و نظارت در هر زمینه ای که به ارتقای سلامت مردم و پیشگیری از بیماریها، مدیریت بهینه منابع در حوزه درمان به ویژه مصرف منطقی دارو وخدمات درمانی، و خودکفایی در حوزه دارو و تجهیزات و فنآوریهای پیشرقته پزشکی بیانجامد برای حرکت در این مسیر خطیر ضروری است.
وی به ارتباط متقابل اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان پرداخت و گفت: اگر بپذیریم که محور اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش بنیان است، سرمایه گذاری بیشتر و هدفمندتر در دانشگاه ها مهمترین راهبرد اقتصاد مقاومتی است. در همین راستا دانشمندان و محققان دانشگاه برای پیشبرد اقتصاد دانش بنیان مصمم هستند و امیدواریم شاهد افزایش چشمگیر حمایتها و تسهیلات و مشوقها و به دنبال آن توسعه اشتغال و تولید ملی در این حوزه باشیم.
دکتر پیوندی، عمل به پاسخگویی اجتماعی در حوزه آموزش را تمرکز بر توجه به نیازهای سلامت جامعه، توجه به سلامت جامعه در مقابل سلامت فرد، توجه به عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، توجه به رهبری، حمایت طلبی و مشارکت جویی اجتماعی، توجه به خرد بومی در مقابل دانش جهانی و تاکید بر آموزش در عرصه های واقعی دانست.
وی یادآور شد: آنچه طی چند دهه برای دانشگاه اعتبار ایجاد کرده، تلاش و مجاهدت علمی و افتخارآفرینی استادان برجسته و اعضای هیات علمی فرهیخته دانشگاه است. طی ۳,۵ سالی که افتخار خدمتگذاری به همکاران ارجمند را یافته ام به اتفاق معاونین ذیربط توفیق داشتیم از حدود ۵۰ گروه آموزشی ( تمام گروه های دانشکده پزشکی و گروه های بزرگ دانشکده دندانپزشکی داروسازی) بازدید کنیم و به صورت مستقیم و بیواسطه خدمت همکاران عرض ادب کنیم، دغدغه ها و انتظارات و انتقادات اعضای هیات علمی را جویا شویم و انتظارات متقابل دانشگاه را هم خدمت همکاران بیان کنیم. مطالب ارزنده ای در این دیدارها از همکاران دریافت کردیم که عموما ثبت و جهت پیگیری به مسؤولان ذیربط دانشگاه ابلاغ شده است.
رئیس دانشگاه در خصوص الزامات دانشگاه نسل سوم بیان داشت: بر اساس دیدگاه های استادان و صاحب نظران و نیز بر اساس شواهد علمی و تجربیات دانشگاه های موفق دنیا بر این باوریم که توسعه و تعالی دانشگاه ها و تحقق دانشگاه های نسل سوم نیاز به تغییرات در برخی ضوابط و اسناد بالادستی دارد. از گروه اموزشی که به دلایل ساختاری فاقد ماموریت بلندمدت علمی است و اعضای آن به فعالیتهای پراکنده می پردازند و از ضوابطی که به جای همکاری علمی، اعضای هیات علمی را به کار انفرادی سوق می دهد، نمیتوان انتظار جهش علمی داشت. الگوبرداری و بومیسازی تجربیات موفق در دنیا و هم اندیشی و همصدایی دانشگاهیان پیشرو در حوزه نواوری و فن آوری در این خصوص راهگشاست.
دکتر پیوندی با اشاره به تجربه موفق مجموعه علوم پزشکی شهید بهشتی در اصلاح آموزش پزشکی از آمادگی دانشگاه برای ارائه اصلاخات در تحصیلات تکمیلی خبر داد و گفت: در چارچوب برنامه تحول آموزش، به عنوان دانشگاهی که در امر اصلاحات آموزش پزشکی عمومی پیشگام و الهام بخش بوده، آماده اصلاحات در برنامه های تحصیلات تکمیلی هستیم. از جمله تغییرات بنیادین در حوزه آموزش تخصصی و فوق تخصصی بالینی، تغییر نگرش نسبت به هویت، جایگاه حرفه ای و دستمزد دستیاران بر اساس رویکرد یادگیری در حین انجام وظایف حرفه ای است.
وی ضمن تقدیر از دولت یازدهم در مسیر اجرای طرح تحول سلامت خاطر نشان کرد: بنده و همکارانم در دانشگاه به اجرای این طرح که در اکثر موارد با تحقق کامل اهداف همراه بود علیرغم چالش مالی که در سال گذشته پیش آمد افتخار میکنیم و این طرح را مردمی ترین طرح دولت میشماریم.
دکتر پیوندی ادامه داد: سال گذشته متاسفانه تاخیر در پرداخت مطالبات بیمه ها باعث آسیب و فشار به دانشگاه های علوم پزشکی شد و بسیاری از کارکردهای دانشگاهی را به صورت مستقیم و غیر مستقیم تحت تاثیر قرار داد. همکاران ما در رشته های بالینی با بزرگواری هم زخم زبانها و کنایه هایی را تحمل کردند که در رسانه های عمومی درامد پزشکان را نجومی توصیف میکرد و هم بدون دریافت کارانه به خدماتشان ادامه دادند. وظیفه خود میدانم از همکاری و صبوری کادر درمانی به ویژه اعضای محترم هیات علمی برای تداوم خدمات به هم میهنان عزیز تشکر و قدردانی کنم.
وی ابراز امیدواری کرد حمایت و سرمایه گذاری ویژه دولت یازدهم در حوزه سلامت در دولتهای بعدی با جدیت و جامعیت بیشتر تداوم یابد و زمینه ساز توسعه و تعالی بیش از پیش در همه کارکردهای دانشگاه های علوم پزشکی باشد.
رئیس دانشگاه در پایان گفت: امیدوارم روند افتخارآفرینی های دانشگاه در همه عرصه ها به ویژه در حوزه آموزش با شتاب روزافزون تداوم یابد و به جایگاه بین المللی ممتازی که شایسته خانواده بزرگ دانشگاه شهید بهشتی باشد دست یابیم.
نظر