×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1397/05/08 - 06:53
  • بازدید : 564
  • تعداد بازدید : 73
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
حضور ۲۰۰ عضو هیأت علمی دانشگاه در اجرای بسته های تحول در آموزش پزشکی

دکتر ضیایی: اعضای هیأت علمی محوری ترین بخش دانشگاه هستند

دکتر ضیایی معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به نقش موثر اعضای هیات علمی در تدوین و اجرای بسته های تحول در آموزش پزشکی گفت: حدود ۲۰۰ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه در کارگاه های بسته های تحول حضور دارند که این اتفاق یعنی هسته اولیه برای پیشبرد اهداف تعریف شده، شکل گرفته است. وی اضافه

حضور 200 عضو هیأت علمی دانشگاه در اجرای بسته های تحول در آموزش پزشکی/ دکتر ضیایی: اعضای هیأت علمی محوری ترین بخش دانشگاه هستند

 دکتر ضیایی معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به نقش موثر اعضای هیات علمی در تدوین و اجرای بسته های تحول در آموزش پزشکی گفت: حدود ۲۰۰ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه در کارگاه های بسته های تحول حضور دارند که این اتفاق یعنی هسته اولیه برای پیشبرد اهداف تعریف شده، شکل گرفته است.

وی اضافه کرد: یک عضو هیات علمی نیرویی هوشمند و توانمند است که باید در برنامه های دانشگاه مشارکت داشته باشد. طبق برنامه قرار است به مرور مشارکت همه اعضا یعنی ۱۴۰۰ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در کارگاه های تحول آموزش پزشکی محقق شود.

دکتر ضیایی با بیان اینکه همه این اقدامات به منظور تقویت ارتباط دانشگاه با محیط و اعضای هیات علمی است، افزود: در این مسیر انتخاب مناسب اعضا، توجه به سخنان شان و جلب مشارکت آنها مهم است. نگاه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به اعضای هیات علمی نوعی سرمایه گذاری و ذخیره علمی است.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اهمیت جایگاه اعضای هیات علمی در این دانشگاه گفت: این اعضا بزرگترین سرمایه و محوری ترین بخش دانشگاه به شمار می آیند، در واقع هر دانشگاه را با این اعضا می شناسند. در محیط علمی و آکادمیک مدیریت مهم نیست، مهم راهبری و رهبری است بنابراین رییس و مرئوس معنایی ندارد بلکه قرار است یک مجموعه دانشگاهی یکسری فعالیت ها را با یکدیگر پیش ببرند.

تکلیف قانونی دانشگاه در ارتقای کیفی مسایل آموزشی

دکتر ضیایی در بخش دیگری از سخنان خود درباره چگونگی اجرای بسته های تحول در آموزش پزشکی نیز توضیح داد و گفت: آموزش موضوعی دینامیک و رو به جلو و تاثیرات ناشی از آن فراوان و البته طولانی مدت است یعنی برای مشاهده نتایج حاصل از آن باید زمان زیادی بگذرد.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: سیستم آموزش سیستمی پیچیده است که از عناصری تشکیل شده یعنی از درونداد(ورودی ها) تا برونداد (دانش آموختگان) قابل تعریف است. در این میان فعل و انفعالات زیادی انجام می شود تا فرد به عنوان یک ورودی در پروسه ای به خروجی مفیدی تبدیل شود.

دکتر ضیایی با اشاره به تصمیم بخش آموزش وزارت بهداشت مبنی بر استخراج عناصر مهم آموزش پزشکی، اظهار کرد: با این اقدام قرار شد تغییراتی در مورد عوامل کیفی موثر بر آموزش اعمال شود بنابراین دانشگاه ها همگام با هم این برنامه را دنبال و برای آن برنامه ریزی کردند.

وی گفت: از طرف دیگر در قانون برنامه ششم نیز به این مهم اشاره شده بنابراین اجرای بسته های تحول در آموزش پزشکی صرفا یک برنامه اعلام شده از سوی وزارت بهداشت نیست و تکلیف قانونی دانشگاه محسوب می شود.

تعریف بسیاری از مفاهیم بسته های تحول در دانشگاه

به گفته وی، به منظور پایش دقیق برنامه و ارائه گزارش های پیشرفت، به مشخص شدن جزییات بسته ها و تعریف برنامه عملیاتی برای آنها نیاز است چون برخی از آنها فقط بیان یکسری مفاهیم بودند. برای این اقدام باید برنامه ها در سطوح ستادی (وزارت بهداشت)، دانشگاهی و محیطی اجرا می شدند که البته بسیاری از این مفاهیم در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تعریف شده و حق تالیف آنها با این دانشگاه است بنابراین این موارد برای ما شناخته شده و دارای سند و پشتوانه تئوریک است.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اعلام اینکه بسیاری از اسناد ملی آموزش پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تولید شده است، خاطرنشان کرد: بنابراین در بخش مبانی تئوریک اختیار عمل داریم. به تعداد هر یک از بسته ها کارگروهی تشکیل شد و نتیجه آن فعال شدن ۴۳ کمیته بود که در آن اعضای هیات علمی نیز عضو هستند تا براین اساس برنامه ها در دانشگاه شکل عملیاتی و اجرایی پیدا کنند.

دکتر ضیایی افزود: قدم بعدی بهبود و توسعه زیرساخت های آموزشی، تقویت سیستم های نرم افزاری، آموزش و تربیت کارکنان بخش آموزش پزشکی بود. موارد دیگر نیز شامل مرجعیت علمی و دانشگاه نسل سه می شد. این برنامه را روی سایت دانشگاه قرار دادیم و برای وزارت بهداشت نیز توضیح داده شد تا به مرور به مرحله اجرا برسند.

وی با اشاره به تعریف مفاهیم هر بسته به صورت عینی و شاخص، گفت: یکی از کمیته ها بخش اول کار خود را در حوزه ارتقای اخلاق حرفه ای به پایان رسانده بنابراین پروتکل آن به زودی به مراکز آموزشی ابلاغ خواهد شد، سیستم ارزشیابی نیز برای آن در نظر گرفته شده تا حرکتی رو به جلو داشته باشیم که یکسری از این موارد به مرحله دستورالعمل رسیده است.

وی افزود: آموزش بالینی مبتنی بر بیمار یکی از کارهای در دست اقدام است چرا که معتقدیم در محیط های بیمارستانی، بیمار در مرکزیت توجه است. در یک مرکز آموزشی معتبرآموزش مقدم بر نگهداری از بیمار نیست. در واقع اگر غیر از این باشد کاری خلاف آموزش پزشکی رخ داده است؛ به عنوان مثال یک نفر نمی تواند بیماری که در اورژانس بستری شده را به دلیل کلاس آموزشی رها کند؛ این تغییر نگرشی است که درحال اجرای آن در واحدهای آموزش پزشکی هستیم.

اهمیت رضایتمندی بیمار هنگام ترخیص از بیمارستان

دکتر ضیایی با بیان اینکه توجه به بیمار شامل ۱۰ شاخص است که درحال بررسی و اجرای آنها هستیم، تصریح کرد: مهمترین شاخص در دنیا، رضایتمندی بیمار هنگام ترخیص از بیمارستان است از این رو در سیستم سلامت کشور نیز همانند دنیا درمان و آموزش باید در راستای یکدیگر حرکت کنند.

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت,آرشيو اخبار معاونت
  • کد خبر : 65134
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست