×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1397/02/28 - 07:26
  • بازدید : 956
  • تعداد بازدید : 73
  • زمان مطالعه : 11 دقیقه

رییس دانشگاه به همراه معاون آموزشی دانشگاه با ۶ گروه آموزشی علوم پایه دانشکده داروسازی دیدار کردند

دکتر آقاجانی همچنین با تاکید بر لزوم ایجاد دپارتمان داروسازی بالینی گفت: با توجه به این مهم که فعالیت اعضای گروه داروسازی بالینی در بیمارستانها است و بنابراین لازم است داروسازان بالینی به عنوان سرپرستان تیم و داروسازان عمومی و دستیاران آنان اجزای این تیم را تشکیل دهند. دکتر آقاجانی تاکید کرد: در بخش هایی نظیرICU مصرف دارو بسیار زیاد است و حضور داروسازان در این بخش ها باید بیشتر و موثر تر باشد؛ بنابراین باید داروساز یک ارتباط سیستماتیک با همه بخش ها برقرار کند، به این معنی که همواره فراگیر عمل کند و در همه بخش ها حضور داشته باشد. رییس دانشگاه

 دکتر محمد آقاجانی، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، شنبه ۲۹اردیبهشت ماه از آزمایشگاه های ۶ گروه آموزشی علوم پایه در دانشکده داروسازی بازدید و با اعضای گروه شیمی دارویی، فارماسیوتیكس، اقتصاد و مدیریت دارویی، سم شناسی، فارماکوگنوزی و داروسازی بالینی دانشکده داروسازی دیدار و گفت و گو کرد.

در ادامه، پس از بازدید از آزمایشگاه های گروه های علوم پایه دانشکده داروسازی که با حضور دکتر ضیایی معاون آموزشی دانشگاه، دکتر زرقی معاون پژوهشی دانشگاه، دکتر وحیدی، رییس دانشکده داروسازی، معاونان دانشکده، مدیران گروه و جمعی از اعضای هیئت علمی و اساتید انجام شد، ابتدا رییس دانشگاه با گروه شیمی دارویی دیدار کرد.

دکتر آقاجانی در ابتدای این نشست تصریح کرد: موارد مطرح شده توسط  اعضای گروه های آموزشی علوم پایه دانشکده داروسازی پس از جمع بندی توسط رئیس دانشکده داروسازی در جلسه هیأت رئیسه دانشگاه مطرح و بررسی خواهد شد.

دکتر محمد حسن هوشدار تهرانی، مدیر گروه درخصوص ماهیت گروه شیمی دارویی گفت: علم این رشته در برگیرنده کشف، طراحی، سنتز مواد اولیه و متابولیسم داروها است.

وی ادامه داد: این گروه از سال ۱۳۶۶تاسیس شدهاست و علاوه بر تولید ۳۵۰ مقاله، برگزاری کارگاه های مختلف آموزشی، طراحی مولکول های دارویی، سنتز ترکیبات ضد سرطان، ضد ویروس و ضد انعقاد خون را بر عهده دارد.

وی از نظارت های منظم بر كلیه آزمایشگاه های دانشكده خبر داد و در زمینه راه اندازی آزمایشگاه كنترل دوپینگ كشور برای وزارت ورزش و ارائه مشاوره به سازمان غذا و دارو توضیحاتی ارائه داد.

مدیر گروه شیمی دارویی، انجام مطالعات همبستگی زیستی بیش از ١٢٠ داروی وارداتی در بازار دارویی كشور، كنترل كمی و كیفی مواد اولیه دارویی و سرویس دهی به صنایع دارویی كشور و ارائه مشاوره به سازمان انرژی اتمی كشور در زمینه رادیو داروها را از دیگر فعالیت های این گروه برشمرد.

وی تامین و تعمیر تجهیزات و دستگاه ها و افزایش فضای آزمایشگاهی را از جمله نیازهای گروه دانست.

دكتر فرزاد كبارفرد، رئیس آزمایشگاه جامع تحقیقاتی دانشگاه و از اعضای هیأت علمی این گروه نیز در این نشست گفت: سیستم غربالگری نوزادان با توجه به پتانسیل هایی که دارد می تواند در سراسر کشور اجرایی شود.

وی همچنین با اشاره به پیاده سازی طرح پایلوت استانداردهای داروسازی، تصریح کرد: اجرای این طرح و سرمایه گذاری در آن می تواند دانشكده دارو سازی را به كارخانه مینیاتوری دارو تبدیل كند.

در ادامه، اعضای گروه به مواردی نظیر؛ توجه به آموزش و پژوهش به عنوان نیازهای اساسی دانشگاه، جذب اعضای هیات علمی و بهره مندی از تجربیات اساتید، اختصاص فضای بیشتر و تامین پرسنل اشاره كردند.

مشاركت گروه فارماسیوتیكس دانشکده داروسازی در طرح های بین المللی

در ادامه این نشست ها دكتر آقاجانی با گروه فارماسیوتیكس نیز دیدار كرد.

دکتر آرش محبوبی مدیر این گروه ضمن معرفی اعضا، در خصوص تاریخچه و اهداف گروه گفت: گروه فارماسیوتیكس سال ٦٦ به منظور ساخت اشكال مختلف دارویی تاسیس شد و جزو اولین گروههای داروسازی صنعتی و بالینی بود.

مدیر گروه فارماسیوتیکس در ادامه افزود: تولید٤٥٠ مقاله، سخنرانی در كنفرانس های بین المللی، جذب فرصت های مطالعاتی داخل كشوری در دانشكده ها، همكاری در تاسیس و راه اندازی مراكز تحقیقاتی  و کسب رتبه گروه منتخب جشنواره آموزشی از افتخارات گروه فارماسیوتیكس است.

وی در ادامه از راه اندازی سایت پایلوت صنعتی، مشاركت در طرح های بین المللیFDA   و WHO، مشارکت در ساخت یک فرآورده موضعی توسط یک شرکت آلمانی، انعقاد تفاهم نامه با کشورهای خارجی، ارایه وپیگیری و تدوین طرح تولید محصولات دارویی در دانشکده ها و همکاری و مدیریت آزمایشگاه های کنترل کیفیت و ارائه خدامات به صنعت خبر داد.

دکتر محبوبی در بخش دیگری از گزارش برنامه های راهبردی گروه؛ به تدوین برنامه راهبردی ۵ ساله و تدوین آیین نامه جذب اعضای هیات علمی اشاره کرد.

نحوه آموزش به دانشجویان خارجی، نیاز به جذب نیروی کارشناسی، توجه به بودجه و سنوات، جذب اعضای هیات علمی جوان و بهره مندی از تجربیات اعضای هیأت علمی با تجربه که در آستانه بازنشستگی هستند نیز از جمله مواردی بود که دکتر محبوبی به آن اشاره کرد.

در ادامه دیگر اعضای گروه نیز به مواری نظیر؛ توجه به اهمیت ارتباط پژوهشگران با صنعت، حمایت از ایده های فناورانه دانشجویان و گردش مالی اشاره کردند.

اجرای ۱۰ پروژه ملی در گروه اقتصاد و مدیریت دارویی

سومین گروهی که با دکتر آقاجانی با انها دیدار کرد، گروه اقتصاد و مدیریت دارویی بود.

دكتر فرزاد پیرویان مدیر گروه اقتصاد و مدیریت دارویی با اشاره به تاریخچه این گروه، گفت: گروه اقتصاد و مدیریت دارویی سال ۱۳٨٦  فعالیت خود را آغاز کرد.

به گفته وی، این گروه در بخش عمومی در چندین واحد درسی با دانشكده های دیگر همكاری داشته و اجرای پروژه های پژوهشی، برگزاری كارگاه ها و برگزاری دوره های تخصصی از دیگر فعالیت های این گروه بوده است.

دکتر پیرویان، ادامه داد: رشته اقتصاد و مدیریت دارویی یک رشته میان رشته ای است كه در آینده در رده بحث های مهم و اساسی قرار خواهد گرفت.

وی در ادامه در خصوص فعالیت های گروه اذعان داشت: اجرای حدود ٩٠ پروژه با بخش خصوصی، ارائه مشاوره های متعدد تخصصی به بخش دولتی وغیردولتی و اجرای بیش از ١٠ پروژه ملی با سفارش سازمان غذا و دارو در کارنامه گروه اقتصاد و مدیریت دارویی ثبت شده است.

دکتر پیرویان در بخش دیگری از این  گزارش با اشاره به توانمندی های گروه به مواردی نظیر؛ تولید مستندات و فرآیندهای دانشگاهی، کنترل قیمت و ورود داروهای هزینه اثربخش به فهرست رسمی داروهای ایران از طریق اجرای مطالعات ارزیابی اقتصادی، ارائه سیاست های کنترل هزینه دارویی بیمه سلامت، ارتقا شایستگی های مدیریتی فارغ التحصیلان عمومی و تخصصی و فرهنگ سازی مدیریتی و سیاست گذاری اشاره کرد.

بررسی مسائل گروه اقتصاد و مدیریت دارو با هدف تعالی آموزشی و پیشبرد اهداف گروه از دیگرمواردی بود که توسط دکتر پیرویان در این نشست مطرح شد.

وی بر ارتقا آموزش، توسعه پژوهش، توانمندی دستیاران، دسترسی به منابع، کارورزی دستیاران، بهره گیری از اساتید خارجی، بهبود فضای سازمانی، تسهیل امور اداری، ساماندهی پایان نامه ها تأکید کرد و افزایش تعداد اعضای هیات علمی، تاسیس مرکز تحقیقات اقتصاد مدیریت دارو و استفاده بیشتر از منابع را به عنوان انتظارات گروه مطرح کرد.

گفتنی است، در این نشست اعضای گروه به بیان نظرات و دیدگاه های خود پرداختند. تامین بودجه به منظور ارتباط بیشتر با بخش صنعت، جذب اعضای هیات علمی و بهره مندی ازتجربیات اعضای گروه که در آستانه بازنشستگی هستند بخشی  از این مطالب بود.

انتقال فناوری های نوین برای شناسایی آلاینده ها در مواد غذایی

در ادامه دیداربا گروه های آموزشی علوم پایه در دانشکده داروسازی، رئیس دانشگاه با گروه سم شناسی دیدار کرد.

مدیر گروه سم شناسی دانشکده داروسازی؛ فعالیت اعضای هیات علمی این گروه را در موقعیت های علمی و مدیریتی کشور و دریافت جوایز آموزشی و تحقیقاتی اعضای هیات علمی در سطح دانشگاه، همکاری با انستیتو تحقیقات سلامت غذا واخنینگن هلند، اجرای طرح های بین المللی و پروژه های انتقال فناوری و روش های شناسایی آلاینده ها و تقلبات را از جمله دستاوردهای این گروه دانست.

 دکتر جلال پور احمد در ادامه به انجام پروژه های ملی و بین المللی این گروه اشاره کرد و سابقه آموزشی این گروه از سال ۷۴ را یادآور شد.

راه اندازی سیستم انتقال هدفمند ژن ها، داروها و واکسن های ضد سرطان، تاسیس مرکز تحقیقات در حوزه سم شناسی و بررسی استفاده از زهر جانواران در داروسازی، بررسی سمیت داروها بر سیستم اعصاب مرکزی و باقی مانده سموم در مواد غذایی و ارائه مقالاتISI در زمینه های زباله های هسته ای از دیگر مواردی بود که دکتر پور احمد به آن اشاره کرد.

 مباحثی از جمله تامین و تجهیز دستگاه ها، تامین نیروی انسانی کارشناس، جذب هیات علمی جوان و نخبه، تخصیص بودجه بر اساس خروجی پژوهش، حرکت به سمت دانشگاههای نسل سوم و کارآفرین بخش پایانی گزارش مدیر گروه سم شناسی دانشکده داروسازی را به خود اختصاص داد.

استفاده از ترکیبات موثر گیاهی در گروه فارماکوگنوزی

در بخش دیگری از این نشست، رئیس دانشگاه با گروه فارماکوگنوزی و بیوتکنولوژی دارویی دیدار کرد.

دکتر طاهره حسین آبادی قائم مقام گروه فارماکوگنوزی توضیحاتی در خصوص این گروه ارائه داد و گفت: این گروه با در اختیار داشتن ۶ آزمایشگاه و ۱۰ عضو هیأت علمی که از میان آنها  در دو دوره پژوهشگر برتر معرفی شده است، در زمینه جداسازی و تغییر ساختار ترکیبات موثر گیاه، کشت سلولی گیاهی و مطالعه مواد دارویی از منابع طبیعی فعالیت می کند.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت های این گروه به ارائه توضیحاتی نظیر؛ فعالیت های آزمایشگاه کشت سلولی و آزمایشگاه کنترل داروهای گیاهی، پژوهش های زیست شناسی و همچنین مسئولیت های اجرایی اعضای گروه پرداخت.

 دکتر حسین آبادی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن بیان توان و پتانسیل بالای این گروه، خواستار تامین منابع مالی و همچنین تخصیص بودجه لازم به این گروه شد.

تجمیع مراکز تحقیقاتی با ماموریت های همسو، ایجاد مرکز گیاه شناسی سیستماتیک، ارتباط با محققان و پژوهشگران داخلی و خارجی از جمله خواسته های اعضای گروه بود.

آنالیز نسخ در راستای تجویز و مصرف منطقی دارو توسط داروسازان بالینی

داروسازی بالینی آخرین گروهی بود که رئیس دانشگاه با اعضای این گروه دیدار و گفت و گو کرد.

دکتر توکلی مدیر گروه داروسازی بالینی در این دیدار توضیحات مبسوطی در خصوص فعالیت های آموزشی و پژوهشی و خدمات درمانی این گروه ارائه داد و گفت: این گروه در سال ۱۳۸۳ راه اندازی شد و هم اکنون داروسازان بالینی این گروهدر بیمارستان های مسیح دانشوری، آیت الله طالقانی، امام حسین(ع)، لبافی نژاد، لقمان حکیم و کودکان مفید خدمات ارائه می دهند.

حضور در راند بخش ها، بررسی دوز داروها بر اساس سنجش سطوح سرمی، تنظیم دوز داروها در بیماران خاص، مشاوره دارویی بیماران هنگام ترخیص، آموزش به بیماران در جهت استفاده درست داروها، مداخله و مدیریت مصرف آنتی بیوتیک، آنالیز نسخ در راستای توسعه و تجویز و همچنین مصرف منطقی دارو از جمله فعالیت های خدماتی این گروه بود که توسط دکتر توکلی مطرح شد.

 

وی با اشاره به فعالیت های آموزشی گروه به مواردی همچون؛ آموزش تخصصی دستیاران در بخش های بیمارستانی، برگزاری کلاس های آموزشی، آموزش دانشجویان داروسازی درداروخانه های شهری و بیمارستانی و نیز در بخش های بیمارستانی بر بالین بیمار، داروخانه های مدلskill lab و ... اشاره کرد.

دکتر توکلی در ادامه با اشاره به فعالیت داروخانه آموزشی شهیدکاظمی و داروخانه آموزشی ۲۲ بهمن توضیحاتی را در خصوص این دو مرکز ارائه داد وگفت: داروخانه تخصصی و فوق تخصصی شهید کاظمی دارای۱۰ کانتر پذیرش بیمار، اتاق مشاوره تخصصی داروسازی بالینی با حضور یک دستیار تخصصی داروسازی بالینی به همت گروه و حضور فعال دانشجویان خدمت ارائه می دهد.

تعیین راهکارهای عملی برای مصرف منطقی داروها از جمله خواسته های اعضای گروه بود.

تاکید رییس دانشگاه بر لزوم ایجاد دپارتمان داروسازی بالینی

دکتر آقاجانی در دیدار با ۶ گروه آموزشی علوم پایه در دانشکده داروسازی اظهار داشت: گروه های علوم پایه داروسازی در حوزه خدمات سلامت نقش و جایگاه ویژه ای دارند.

وی یادآور شد: در مسیر توسعه و پیشرفت؛ دانشگاه همچنان از نخبگان به عنوان یک امتیاز حمایت و در این شرایط این افراد را جذب می کند.

دکتر آقاجانی با اشاره به محدودیت منابع مالی خاطرنشان کرد: باید با تمام توان به مردم خدمت کنیم و همه اعضا به عنوان یک تیم  برای رسیدن به این مهم گام برداریم. کمیته تجویز منطقی دارو باید به شدت مورد توجه باشد، مصرف دارو در بیماران بستری و سرپایی باید به صورت جدی کنترل شود و این کار، کاری علمی است که ضرورت عزم ملی را می طلبد.

دکتر آقاجانی همچنین با تاکید بر لزوم ایجاد دپارتمان داروسازی بالینی گفت: با توجه به این مهم که فعالیت اعضای گروه داروسازی بالینی در بیمارستانها است و بنابراین لازم است داروسازان بالینی به عنوان سرپرستان تیم و داروسازان عمومی و دستیاران آنان اجزای این تیم را تشکیل دهند.

دکتر آقاجانی تاکید کرد: در بخش هایی نظیرICU مصرف دارو بسیار زیاد است و حضور داروسازان در این بخش ها باید بیشتر و موثر تر باشد؛ بنابراین باید داروساز یک ارتباط سیستماتیک با همه  بخش ها برقرار کند، به این معنی که همواره فراگیر عمل کند و در همه بخش ها حضور داشته باشد.

رییس دانشگاه خطاب به داروسازان گفت: شما باید نقش آموزشی، حمایتی و مدیریتی خود را ایفا کنید و به عنوان سربازان خط مقدم به همه بخش ها کمک کنید تا هزینه های جاری کاهش یابد.

وی درپایان یادآور شد: باید به داروخانه های مکانیزه مجهز شویم و انضباط دارویی در مراکز برقرار شود؛ کنترل نسخ، جلوگیری از تداخلات و تجویز غیر منطقی دارو، تجمیع  و کنترل نسخه ها، جلوگیری از تردد غیر ضروری و مصرف غیر ضروری دارو از برکات این اقدام خواهد بود

  • گروه خبری : اخبار معاونت,آرشيو اخبار معاونت
  • کد خبر : 62374
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست