×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1396/10/13 - 08:57
  • بازدید : 848
  • تعداد بازدید : 56
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به گزارش روابط عمومی معاونت آموزشی دانشگاه

برگزاری چهارمین کارگاه حول بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی

معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با جدیت و برنامه ریزی پیگیری موضوع توسعه آکادمیک و عملیات مربوط به بسته های تحول در آموزش پزشکی

 چهارمین کارگاه از مجموعه کارگاههای توسعه آکادمیک با عنوان کارگاه توسعه و اعتلای اخلاق حرفه ای برگزارشد.

 معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با جدیت و برنامه ریزی پیگیر، موضوع توسعه آکادمیک و عملیات مربوط به بسته های تحول در آموزش پزشکی را دنبال می کند. در همین رابطه چهارمین کارگاه هم اندیشی دانشگاهی پیرامون موضوعات بسته های تحول با عنوان «کارگاه توسعه اخلاق حرفه ای» در تاریخ 11 دی ماه سال جاری در محل تالار شهید بهشتی دانشگاه با مشارکت فعال اعضاء هیأت علمی تشکیل و موضوع در 3 پانل مجزا به بحث و بررسی گذاشته شد.

 دکتر ضیایی معاون آموزشی دانشگاه در این نشست با تاکید بر اهمیت موضوع اخلاق حرفه ای در  دانشگاه، دلایل پرداختن به این مهم را یادآور شد و گفت: در راستای تحقق طرح تحول و نوآوری در آموزش پزشکی; پرداختن به بحث اخلاق حرفه ای و فردی و توسعه آن در دانشگاه مورد توجه است.

ایشان در ادامه افزود از دیگر دلایل لزوم ارتقاء اخلاق حرفه ای در دانشگاه این است که در برنامه ششم توسعه ، موضوع ارتقاء اخلاق حرفه ای لحاظ شده است یعنی در این خصوص یک سند بالادستی داریم که نه تنها در سطح وزارت بهداشت و برنامه استراتژیک دانشگاه، بلکه طبق برنامه ششم توسعه باید در این مسیر حرکت کنیم .

دکتر ضیایی بر ضرورت اخلاق مندی اعضاء هیات علمی تاکید کرد و افزود : موضوع انتخاب اعضای هیات علمی بر اساس شاخص های تعیین شده در کوریکولوم اخلاق حرفه ای باید صورت گیرد. زیرا در دنیای امروز دانشجو برای کسب علم و دانش دیگر مثل گذشته  متکی به استاد نیست در برخی موارد بدون استاد نیز به دانش مورد نیاز خود دست می یابد ودر این میان  رفتار و منش استاد است که دانشجو را جذب می کند.

معاون آموزشی دانشگاه ضمن تاکید بر برنامه اجرایی بسته های تحول و نوآوری در آموزش پزشکی گفت: یک سند سیاست ملی وجود دارد که در واقع بطور کلی اشاره کرده است که دانشگاه ها در چه مسیری حرکت کنند و دانشگاه هم  متناسب با سیاستهای بالادستی باید سند دانشگاهی داشته باشد.

 معاون آموزشی دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود جنبه های مختلف اخلاق را برشمرد و گفت : موضوعاتی از فیبل رفتار اخلاقی چیست، رفتار حرفه ای چیست و چگونگی رفتار مناسب در مقابل گیرنده خدمت، چگونگی وضعیت کنونی دانشگاه در حیطه اخلاق و مفاهیم کلی اخلاقی را در کارگروه های اخلاق باید مفهوم سازی شود.

.وی در ادامه افزود این کارگاه و کارگروه هایی که شکل گرفته است و در روزهای آتی برگزار میشود  باید برنامه های عملیاتی تدوین و تهیه نماید،شاخص های قابل اندازه گیری تهیه نمایند که قابلیت اجرایی داشته باشد.

عناوین 3 پانل کارگاه که بصورت فشرده تنظیم شده و ارائه گردید عبارت بودند از: ارزش ها در نظام آموزشی ارزش ها در حیطه آموزش و برنامه فراگیر توسعه ارزش ها در دانشگاه.

آقای دکتر یزدانی رئیس دانشگده آموزش پزشکی که پانل ها را هدایت می کردند، پانل اول را با طرح موضوع کلیدی اولویت، سیاستگزاری و تصمیم گیری و الگوهای مطرح تصمیم سازی در نظام سلامت آغاز کردند. در ادامه در روندی گام به گام اجزای مطرح برای الگوی مذکور یک به یک طرح و مورد نقد قرار گرفت و مفاهیم و شواهد، ارزش ها و ملاک ها شرح و مشخص گردید، به گونه ای که در آخرین مرحله آن الگوی جامع تصمیم گیری مبتنی بر شواهد با نقش مشخص ارزش ها شکل گرفته و به اشتراک گذاشته شد. در پی آن وضعیت سیاستگذاری سلامت در ایران و جهان به بحث گذاشته شد و نقاط قوت و ضعف آن مشخص گردیده نتیجه گیری این پانل نظام کلی سیاستگزاری مبتنی بر ارزش با معرفی ارزش های محتوایی و ارزش های فرآیندی بود.

در پانل دوم مفهوم کوریکولوم پنهان و تمایز آن از کوریکولوم معمولی و رسمی و نقش کلیدی آن در گسترش اخلاق حرفه ای مورد بحث و نظر قرار گرفت. بدنبال آن یادگیری ضمنی و ابعاد آن که مفهوم محوری کوریکولوم پنهان محسوب می گردد، تشریح و گستردگی آن مطرح گردید. با طرح محیط های انسانی، سازمانی، اجتماعی و تخصصی سطوح مختلف انتقال کوریکولوم مشخص گردید و در ادامه به نحوه تحقق یادگیری ضمنی و تشدید یا تضعیف کننده های آن اشاره شد. موضوع بعدی عناوین مختلف مطرح در کوریکولوم پنهان و وجوه مثبت یا منفی آنها بود. ارزیابی کوریکولوم پنهان در محورهای ارزیابی سیگنال های محیطی، ارزیابی چارچوب و قضاوت ارزشی و ارزشیابی یادگیری ضمنی مطرح گردید و مدیریت کوریکولوم پنهان حاصل این پانل بود که محورهای کنترل سیگنال، کنترل فیلتر، مدیریت یادگیری و مدیریت دانش اجزای آن را تشکیل می دهد.

آخرین پانل درباره برنامه فراگیر توسعه ارزش ها در دانشگاه بود که با محوریت ارزش های اسلامی در دانشگاه های علوم پزشکی برگزار گردید در این پانل شرکت کنندگان به این جمع بندی رسیدند که در راه حصول هدف در سطح نظام آموزشی به چارچوب ارزشی مرجع برای سیاست گذاری آموزشی مبتنی بر ارزش، در سطح موسسه ای به برنامه جامع مدیریت کوریکولوم پنهان برای نهادینه سازی ارزش های اسلامی، در سطح برنامه آموزشی به مدلی برای «برنامه درسی مبتنی بر ارزش» و نهایتاً در سطح تدریس به مدل سازی تدریس اخلاقی بر اساس آموزه های اسلامی نیاز خواهیم داشت.

  • گروه خبری : اخبار معاونت,آرشيو اخبار معاونت
  • کد خبر : 56435
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست