حضور مدیران گروه های بالینی در مراکز رشد؛ چالشی که به فرصت تبدیل شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی در نشست مدیران گروه های آموزشی بالینی و دندانپزشکی که صبح امروز برگزار شد، ضمن تقدیر از تلاش آنها در یک سال اخیر، بر لزوم تدوین برنامه ای جامع، علمی و کاربردی در حوزه آموزش برای سال آینده تاکید کرد و گفت: این برنامه باید با هماهنگی، همگرایی، بهره گیری از خرد جمعی داخل گروه ها و نگاهی آسیب شناسانه تهیه و تنظیم شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نشست با مدیران گروه های آموزشی بالینی و دندانپزشکی، یکی از مهمترین مصوبات هیئت امنای دانشگاه را قانونمند شدن حضور مدیران گروه های بالینی در مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان دانست.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی در نشست مدیران گروه های آموزشی بالینی و دندانپزشکی که صبح امروز برگزار شد، ضمن تقدیر از تلاش آنها در یک سال اخیر، بر لزوم تدوین برنامه ای جامع، علمی و کاربردی در حوزه آموزش برای سال آینده تاکید کرد و گفت: این برنامه باید با هماهنگی، همگرایی، بهره گیری از خرد جمعی داخل گروه ها و نگاهی آسیب شناسانه تهیه و تنظیم شود.
وی با اشاره به پیشتازی دانشگاه در طراحی رویدادهای نوآورانه به ویژه در حوزه آموزش، ادامه داد: جشنواره مطهری نمونه ای از این رویدادهاست که برگزاری آن را از سال ۸۵ کلید زدیم و در مدتی کوتاه به رویدادی باثبات و ملی تبدیل شد. این جشنواره ها در زمینه آموزشی باید گسترش یابد.
دکتر زالی هدف از برگزاری چنین جشنواره هایی را ایجاد حس رقابت مناسب و سازنده به منظور کمک به تعالی گروه های آموزشی دانست و افزود: مدیران گروه ها و معاونت آموزشی باید برای جشنواره آموزشی امسال برنامه ای تطبیقی متناسب با معیارهای آموزشی، پژوهشی و خدمتی طراحی کنند و در این زمینه داده های مرتبط با میزان مشارکت و دستاوردهای خلاقانه و مبتکرانه گروه های آموزشی در زمینه پیشگیری و درمان کرونا هم می تواند کمک کننده باشد.
رییس دانشگاه در خصوص مصوبات جلسه هیئت امنای اخیر، گفت: یکی از مهمترین مصوبات این جلسه، قانونمند شدن حضور مدیران گروه ها به ویژه گروه های بالینی در شرکت های دانش بنیان و مراکز رشد بود که فرصت بسیار خوبی است، چراکه مراکز رشد، کانون اصلی تبلور تمام تحقیقات نوآورانه و کاربردی محسوب می شود و حضور مدیران در این مراکز، اعتبار و مزایای بیشماری به همراه دارد.
دکتر زالی ادامه داد: در کمتر از یک سال، دو مرکز رشد جدید در دانشگاه به بهره برداری رسید و مستندات راه اندازی دو مرکز رشد دیگر نیز به وزارت بهداشت ارایه شده است و این فرآیند ادامه خواهد داشت.
به گفته رییس دانشگاه، راه اندازی مراکز رشد اقماری با ابتکار معاونت آموزشی و معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه، به منظور توسعه پژوهش های کاربردی نیز از دیگر مصوبات مهم جلسه اخیر هیئت امنا بود که اقدامی نو در حوزه سلامت است.
وی همچنین از افزایش پاداش های دانشگاه برای پتنت های داخلی و خارجی و تقبل ۵۰ درصد از هزینه پتنت های مورد تایید هیئت رییسه، معاون آموزشی و معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه خبر داد.
دکتر زالی در ادامه بر اهمیت توجه به مستندسازی در گروه ها به منظور کسب جایگاه ممتازتر در رتبه بندی علمی دانشگاه ها از سوی وزارت بهداشت (رعد) تاکید کرد و گفت: باید در این بزنگاه رقابتی تمام تلاش خو را به کار بگیریم تا جایگاه علمی خود را بین سایر دانشگاه های علوم پزشکی حفظ و ارتقا دهیم. ترجیح این است هر گروهی نماینده ای را به دانشگاه معرفی کند تا ثبت و انتقال داده ها راحت تر صورت گیرد. این موضوع از اولویت های راهبردی دانشگاه است.
وی در پایان به اتخاذ تدابیری برای برگزاری جلسات منظم فصلی با مدیران گروه ها در سال آینده اشاره کرد و گفت: به محض انجام برنامه ریزی های لازم، تاریخ برگزاری نشست ها اعلام خواهد شد.
لزوم تداوم آموزش های مجازی بعد از کنترل بحران کرونا
در این نشست، دکتر محمدمهدی صدوقی، معاون آموزشی دانشگاه با اشاره به هماهنگ سازی فرآیندهای آموزشی به کمک آموزش های مجازی و آزمون های الکترونیک، عنوان کرد: علی رغم تمام چالش ها در پی گسترش بیماری کرونا، استاندارد آموزشی دانشگاه حفظ شد و به نظر می رسد پس از کنترل بحران نیز باید آموزش های مجازی ادامه داشته باشد.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت برای رتبه بندی علمی دانشگاه ها، شاخص هایی را در حوزه آموزشی، پژوهشی، دانشجویی و فرهنگی تعریف کرده که وزن دهی آن ها نیز در حال انجام است، البته هنوز به دانشگاه ها ابلاغ نشده، اما باید توجه داشت که نقطه ضعف گروه های دانشگاه، علی رغم خدمات بی نظیری که ارایه می شود، مستندنگاری است. به بیان دیگر سیاست های گذاری های لازم انجام می شود، اما در میدان عمل به ثبت نمی رسد.
درخشش نام ۱۲ عضو هیئت علمی دانشگاه در بین اسامی دانشمندان ۲ درصد جهان
دکتر افشین زرقی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، با اعلام انتشار بیش از ۶۳۰ مقاله در حوزه کرونا، بیان کرد: ۸۰ درصد از این مقالات،کاربردی بوده و در حوزه پروتکل های بهداشتی و درمانی مورد استناد قرار گرفته است.
وی با اشاره به توسعه محصولات فناورانه در دانشگاه در پی شیوع بیماری کرونا، گفت: برگزاری نمایشگاهی با حضور ۴۰ شرکت دانش بنیان و رونمایی از بیش از ۱۰۰ محصول فناورانه در دانشگاه، گواهی بر این ادعاست.
به گفته دکتر زرقی، دانشگاه در سال ۲۰۲۰، رتبه ۵۲۸ نظام رتبه بندی لایدن، رتبه ۵۸۰ در نظام رتبه بندی وبومتریکس و رتبه ۲۸ در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام را از آن خود کرده است.
وی همچنین به اقدام دانشگاه استنفورد آمریکا برای شناسایی دانشمندان دو درصد برتر، اشاره کرد و افزود: در این مطالعه، ۱۶۰ هزار دانشمند دو درصد شناسایی شد که ۱۲ دانشمند از ۴۳۲ دانشمند ایرانی این لیست، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستند.
دکتر زرقی سال گذشته را سال موفقیت آمیزی در حوزه پژوهش و فناوری که خاستگاه دانشگاه محسوب می شود، دانست و گفت: از هزار و ۴۲۲ عضو هیئت علمی، ۸۶ نفر عضو خاموش هستند به این معنی که فعالیت پژوهشی ندارند، این رقم در سال گذشته، ۱۶۳ نفر و در سال ۹۲، ۶۵۳ نفر بود. این جنب و جوش پژوهشی را به فال نیک می گیریم.
در این نشست، دکتر طیبی رییس دانشکده پزشکی و دکتر دالبند رییس دانشکده دندانپزشکی، در خصوص دستاوردهای آموزشی و پژوهشی دانشکده ها در طی سال اخیر، علی رغم تمام چالش های ناشی از شیوه ویروس کووید-۱۹ توضیحاتی ارایه داد و از تدوین پروتکل های متقن و الگوی بهداشتی و درمانی و کلید خوردن طرح های تحقیقاتی بزرگ خبر دادند.
انتهای پیام/
کد خبرنگار: ۷۷۰۲ ی.ق