×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1394/11/19 - 08:51
  • بازدید : 1019
  • تعداد بازدید : 55
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
به گزارش روابط عمومی معاونت آموزش

دیدار دکتر پیوندی و دکتر صدوقی ار گروه آموزشی روانپزشکی

دکترپیوندی رییس دانشگاه به همراه دکتر صدوقی معاوم آموزشی دانشگاه در ادامه بازدیدهای دوره ای از گروههای آموزشی، در نشستی با اعضای گروه روانپزشکی شنبه 17 بهمن ماه در مرکز پزشکی امام حسین(ع) دیدار

دکترپیوندی رییس دانشگاه  به همراه دکتر صدوقی معاوم آموزشی دانشگاه در ادامه بازدیدهای دوره ای از گروههای آموزشی، در نشستی با اعضای گروه روانپزشکی شنبه 17 بهمن ماه در مرکز پزشکی امام حسین(ع) دیدار و گفتگو کردند

در این نشست که د دکتر زرقی معاون تحقیقات و فناوری، دکتر جرجانی رئیس دانشکده پزشکی، دکتر ظهیرالدین مدیر گروه روانپزشکی و  سایر اعضای گروه نیز حضور داشتند، مسایل و مشکلات گروه  مورد بررسی قرار گرفت و راهکارهایی نیز ارائه شد.

مرکز تحقیقات علوم رفتاری بستری مناسب برای تحقیقات پژوهشی

در ابتدای این نشست دکتر جرجانی رئیس دانشکده پزشکی به معرفی اجمالی گروه روانپزشکی پرداخت و با اشاره به تعداد و رتبه اعضای هیات علمی، وضعیت استخدامی و نحوه توزیع اساتید و دستیاران در مراکز تابعه فعالیت های آموزشی و پژوهشی را تبیین کرد.

وی  مرکز تحقیقات علوم رفتاری و مجله پژوهشی منتشر شده گروه با همکاری این  مرکز تحقیقات را بستر مناسبی برای انجام تحقیقات پژوهشی عنوان کرد.

رییس دانشکده پزشکی با اشاره به پایش و ارزیابی انجام شده توسط وزارت بهداشت در تیرماه 93، انجام منظم راندهای آموزشی اساتید، جلسات بخش و ارتباط نزدیک اساتید با دستیاران را به عنوان نقاط قوت بخش برشمرد و اصلاح دوره های چرخشی اعتیاد و روان درمانی با هویت مستقل و تعریف شده، لزوم توزیع مناسب تختها بین اعضای هیات علمی، اتاق مصاحبه نامناسب، فضای نامناسب بخش برای بیماران و بهبود سیستم تهویه را نیازمند توجه دانست. همچنین در ادامه ارزیابی از بخش روانپزشکی مرکز پزشکی امام حسین(ع)، پوشش مناسب جمعیت و فضای مناسب آموزش، تعداد تخت ها و تنوع بیماران ، انگیزه خوب اساتید در تدریس از نقاط قوت و لزوم تامین کتب مرجع، مجلات بین المللی، لزوم ارتقای امکانات رفاهی نظیر دسترسی به کتابخانه، پاویون مناسب و .... از نقاط قابل توجه عنوان شد.

دکتر جرجانی در خاتمه تدوین برنامه راهبردی گروه، تشکیل منظم جلسات گروه با حضور اعضا به منظور بهره گیری از مشارکت فکری اعضا و خردجمعی، برنامه ریزی برای افزایش توانمندی دستیاران به منظور قبولی در آزمون دانشنامه تخصصی، افزایش همکاری با گروه های علوم پایه و بالینی مرتبط، برنامه ریزی برای فعالیتهای تخصصی در حیطه روانپزشکی سالمندان، اختلالات حافظه، سوء مصرف مواد، اختلالات رفتاری، اعتیاد و تکمیل صفحه وب گروه به زبان انگلیسی در وب سایت دانشکده را از ضروریات برشمرد.

اعضای هیات علمی فعال، همکار و هماهنگ با یکدیگر در گروه روانپزشکی

در ادامه نشست دکتر ظهیرالدین مدیرگروه روانپزشکی ضمن بیان سخنانی به معرفی اعضای هیات علمی، تاریخچه، بخش های آموزشی، رشته های آموزشی و تالیفات متعدد پرداخت و اعضای هیات علمی گروه را اعضایی بسیار فعال، همکار و هماهنگ با یکدیگر عنوان کرد.

وی با اشاره به وجود فلوشیپ هایی نظیر فلوشیپ نوروساینس باهمکاری گروه نورولوژی، فلوشیپ اعتیاد در شرق تهران و فلوشیپ روانپزشکی قانونی با همکاری گروه پزشکی قانونی حمایت بیشتر گروه های مرتبط را در این زمینه خواستار شد.

مدیرگروه روانپزشکی با اشاره به چاپ حدود 17 کتاب در مرکز تحقیقات علوم رفتاری حمایت بیشتر مسوولان دانشگاه را برای انجام فعالیت های پژوهشی خواستار شد و با توجه به کمبود تجهیزات و کمبود نیروی انسانی بر تجهیز بخش روانپزشکی اطفال در مرکز پزشکی مفید تاکید کرد.

دغدغه ها و درخواست های اعضای هیات علمی

در ادامه نشست دکتر مهدوی مسوول آموزش دستیاران گروه، درخصوص برنامه های آموزشی دستیاران، روتیشن های داخلی و خارجی، ارتقای کیفیت آزمون های درون بخشی، مشارکت اساتید در طرح سوال، تشکیل کلاسهای تئوری و سخنرانی برای بسط دیدگاه علمی دستیاران و ... توضیحاتی ارائه داد.

دکتر داوری مسوول امور پژوهشی گروه، درخصوص دستاوردهای پژوهشی و مراحل تصویب و اجرای پایان نامه ها سخنانی عنوان کرد و با اشاره به تعداد مقالات انگلیسی و فارسی منتشر شده در گروه و نیز کتب تالیف شده و طرح های تحقیقاتی اعضای هیات علمی، بر پتانسیل موجود در گروه برای تولید مقالات بیشتر تاکید کرد.

در ادامه نشست دکتر مژگان خادمی مسوول روانپزشکی جامعه نگر درخصوص معرفی مرکز سلامت روان جامعه نگر و فعالیت های این مرکز از قبیل شناسایی بیماران، ثبت اطلاعات، درمان وچگونگی نظارت بر آنها، ویزیت در منزل و نتایج کسب شده در سالهای اخیر توضیحاتی ارائه داد و معرفی مرکز و گسترش خدمات و راه اندازی مراکز دیگر در مناطق تحت پوشش دانشگاه را نیاز اصلی این مرکز عنوان کرد.

دکتر شمس یکی از اعضای هیات علمی گروه و مدیر مرکز EDOدانشکده، درخصوص بازسازی کلینیک آموزشی درمان وابستگی به مواد حکیمیه، نیاز به روانپزشک، پزشک عمومی دوره دیده، روانشناس با تجربه و درخصوص مرکز روانپزشکی جامعه نگر احمدی سخنانی بیان کرد.

دکتر بیرقی رئیس بخش سایکوسوماتیک مرکز پزشکی طالقانی نیز درخصوص تعداد تخت های بخش جنرال روانپزشکی و بخش سایکوسوماتیک، آموزش دستیاران و فلوها در بخش و تامین بودجه برای راه اندازی طرح الکل توضیحاتی داد.

دکتر زاهد از اعضای هیات علمی گروه، درخصوص مرکز فوق تخصصی روانپزشکی کودک و نوجوان، فعالیت های آموزشی آن، آموزش مباحث روانپزشکی کودک و نوجوان به رزیدنت اطفال، آموزش مباحث به دستیاران و فلوها، فعالیت های درمانی مانند انجام مشاوره های مختلف و تشکیل کمیته های مختلف مانند کمیته تدوین پایش رشد و تکامل کودک از بدو تولد و ... مطالبی بیان کرد.

در بخش دیگری از این نشست دکتر رازجویان مسوول آموزش دانشجویان مطالبی را درخصوص دوره انترنی و استاجری در روانپزشکی و برگزاری کلاسها، حضور و غیاب ها، دریافت لاگ بوک ها توسط دانشجویان و شناخت و تبیین وظایف آنها، منابع آموزشی و امتحانی و سنجش عملکرد بالینی آنان ارائه داد.

دکتر کریمان از اعضای هیات علمی گروه، بر توسعه بخش روان در سطح دانشگاه و در مراکز تابعه به خصوص مرکز پزشکی لقمان تاکید کرد.

سپس دکتر صدر معاون آموزشی گروه از گروه روانپزشکی بعنوان یکی از خوش نامترین مجموعه هایی نام برد که مراجعان شرق تهران را پوشش می دهد و اساتید به صورت تمام وقت در این مرکز مشغول  خدمت رسانی هستند و بازدهی درمانی آنان چشمگیر است. وی کمبود نیروی درمانی در مجموعه با توجه به تعداد مراجعان سرپایی و نیز عدم وجود آسانسور در مجتمع را از مشکلات گروه برشمرد.

توجه به مرکز تحقیقات توسعه بالینی در مراکز و افزایش فعالیت های تیمی

دکتر صدوقی معاون آموزشی دانشگاه در این نشست با اشاره به ارتباط گسترده تر میان گروه روانشناسی بالینی و روانپزشکی ، گسترش آموزش مجازی در مباحث تئوری برای جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه و توجه به روتیشن دستیاران براساس کوریکولوم و نظارت بر نحوه اجرای آن تاکید کرد.

معاون آموزشی دانشگاه همچنین درخصوص راه اندازی فلوشیپ روانشناسی سالمندی، تامین تجهیزات و بودجه برای مواد آموزشی و ارائه راهکار توسط اعضای گروه در شناخت عدم صلاحیت دستیاران از نظر علمی و غیرعلمی سخنانی را بیان داشت.

در ادامه دکتر زرقی معاون پژوهشی دانشگاه با بیان این که آمار پژوهشی گروه از نظر انتشار مقاله بعنوان شاخص پژوهشی، کمتر از استاندارد دانشگاه است بر برنامه ریزی برای افزایش فعالیت های پژوهشی و استفاده از تسهیلات معاونت پژوهشی دانشگاه تاکید کرد. وی ارتباط گسترده با مراکز مرتبط مانند مرکز تحقیقات اعصاب و علوم شناختی را از ضروریات برشمرد و توجه به مرکز تحقیقات توسعه بالینی و فعالیت های تیمی در تولید مقالات را مهم عنوان کرد.

مرکز پزشکی امام حسین(ع) بعنوان بیمارستان جنرال روانپزشکی در شرق تهران

دکتر پیوندی رئیس دانشگاه پس از استماع سخنان و گزارشات ارایه شده و قدردانی از تلاش و زحمات اعضای گروه روانپزشکی بر تعامل و همکاری بیشتر برای افزایش درصد قبولی در امتحانات بورد تاکید کرد و مرکز پزشکی امام حسین(ع) را فیلد گسترده ای برای درمان بیماران اعصاب و روان در طرح تحول سلامت دانست.

وی با اشاره به عدم گسترش بخش ها به شکل غیر منطقی در مراکز به دلیل هزینه های بسیار، تجهیز و تامین کمبودها در مرکز پزشکی امام حسین(ع) را بعنوان بیمارستان جنرال روانپزشکی ضروری عنوان کرد.

دکتر پیوندی با اشاره به افزایش جمعیت و بحث های ژنتیکی و به تبع آن افزایش بیماران اعصاب و روان اظهار داشت: یکی از مسائلی که برای آینده باید مدنظر قرار گیرد راه اندازی مراکزی است که از افزایش بیماران اعصاب و روان، پیشگیری کرده و به درمان آنان کمک کند.

وی افزود: نوروساینس بحث جدی است و فعالیت تیمی گروه های نورولوژی، روانپزشکی و علوم پایه مرتبط  را می طلبد، با ایجاد شبکه های مجازی می توان تمامی اساتید مربوط را جمع کرد تا ضمن ایده پردازی، طرحی را ارائه دهند و مشکلات این دسته از بیماران را رفع کنند.

رئیس دانشگاه تعامل گسترده تر میان روانپزشکی و روانشناسی بالینی را برای بروز توانمندی های هر دو گروه ضروری برشمرد و خاطرنشان کرد: ارتباطات بین المللی در کنار ارتباطات داخلی هرگز نباید فراموش شود که علاوه بر درآمدزایی برای گروه باعث معرفی گروه و توانمندی های آن به کشورهای منطقه  خواهد شد که انشاءا... در آینده شاهد  گسترش ارتباطات بین المللی در سطح منطقه خواهیم بود.

دکتر پیوندی در خاتمه سخنان خود بر لزوم آموزش مجازی در دروس تئوری برای جلوگیری از رفت و آمدهای غیرضروری تاکید کرد.

  • گروه خبری : اخبار معاونت,آرشيو اخبار معاونت
  • کد خبر : 28546
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست