به گزارش روابط عمومی معاونت آموزشی دانشگاه
همگام کردن تک تک اعضای هیات علمی با دانشگاه ها و وزارت متبوع یکی از اهداف اساسی تحول در آموزش پزشکی است
چهارمین گام در طرح تحول نظام سلامت؛ تحول در آموزش پزشکی است. به نظر میرسد طراحی "بستههای تحول و نوآوری در آموزش" مهمترین گام در راستای اجرایی کردن این گام مهم و خطیر

چهارمین گام در طرح تحول نظام سلامت؛ تحول در آموزش پزشکی است. به نظر میرسد طراحی "بستههای تحول و نوآوری در آموزش" مهمترین گام در راستای اجرایی کردن این گام مهم و خطیر باشد. اما پس از طرّاحی این بستهها، اجرا –و مهمتر از آن، تداوم اجرا- ی آنها نیازمند برنامهریزی دقیق و راهبردی هدفدار است. اجرای صحیح و منطقی این بستهها علاوه بر ارتقای سطح کیفی آموزش پزشکی، در دراز مدت موجب ارتقای سطح سلامت جامعه خواهد شد چرا که هدف نهایی از بهینه سازی آموزش پزشکی و پرورش متخصصان شایسته در این حوزه، ارتقای سطح سلامت جامعه میباشد.
در روند اجرای هر چه بهتر این بستهها، فعالیت و برنامهریزی در سطوح ذیل ضروری است:
- مسؤولین و مدیران ارشد دانشگاه
- مسؤولین و مدیران دانشکدهها
- اساتید و اعضای هیأت علمی
در یکی- دو سال اخیر، توجیه و اطلاع رسانی دو سطح اول به خوبی پیگیری و برنامهریزی شده است. اما چالش اصلی در اجرای "بستههای تحول و نوآوری آموزش پزشکی"، همگام نمودن تک تک اعضای هیأت علمی با دانشگاه و وزارت متبوع بر اساس اهداف طرح تحول است. توجیه منطقی و صحیح اساتید و اعضای هیأت علمی با برنامهریزی جامعتر و کاربردیتر از ملزومات این گام مهم است.
دانشکده طب سنتی در راستای تحقق بستههای تحول و نوآوری در آموزش سال 95 و با توجه به اسناد بالادستی و سند ابلاغی مقام معظم رهبری و با عنایت به قابلیتهای بالقوه و بالفعل دانش حکمای طب ایرانی و توجه به این نکته که دانشکدههای طب سنتی محلی آکادمیک برای توسعه این علم کهن به زبان امروز میباشد زیر ساختهای آموزش پزشکان و متخصصان تحصیل کرده در این رشته به صورت هدفمند در چند حوزه برنامهریزی شده است.
این معاونت بر مبنای موارد مطرح شده در بستههای تحول و نوآوری در آموزش پزشکی و با استفاده از ظرفیت طب سنتی در کنار طب رایج، برنامه استراتژیک در 3 حوزه آموزش و پژوهش و درمان در دانشکده را طراحی کرده است. با توجه به این که اولین مورد از موارد مطرح شده در این بستهها، مرجعیت علمی در آموزش پزشکی میباشد و با در نظر گرفتن توان بالقوه و بالفعلی که در طب سنتی ایران وجود دارد میتوان در ارتقای جایگاه علمی دانشگاه و همچنین کشور نقش بسزایی داشت.
با توجه به سیاستهای ابلاغی سلامت از سوی مقام معظم رهبری در بند 12 که موضوع «بازشناسی، تبیین، توسعه و نهادینه نمودن طب سنتی ایران» مورد تأکید جدی قرار گرفته است این دانشکده در اجرای این بند و با هدف مرجعیت و رسیدن به دانشگاه نسل سوم اقداماتی را پایهریزی کرده است که از شاخصترین آن میتوان به ایجاد شبکه طب سنتی در دانشگاه اشاره کرد که این شبکه به منظور کمک به دانش و ارتقای سطح علمی در دانشگاه و توسعه حوزههای دانش تأسیس شده و تلاش دارد از طریق ایجاد هماهنگی بین محققین، پزشکان و سیاستگزاران سهم به سزایی در ارتقای جایگاه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این حوزه داشته باشد. از طرفی آگاه ساختن پزشکان و اساتید با ظرفیتهای موجود در طب سنتی و استفاده از دانش روز این اساتید به همراه دانش طب سنتی ایران در آموزش سطوح مختلف و طراحی پژوهشهای مبتنی بر شواهد به منظور تأیید روشهای درمانی و فرآوردههای دارویی طب ایرانی به سمت تولید فناوری و دانشگاه نسل سوم قدم برداشت. به همین منظور توجه به نیازهای مهم کشور در عرصه سلامت، تأکید بر اعتلای جایگاه دانشگاه شهید بهشتی و ورود به عرصه دانشگاههای هزاره سوم، بهرهمندی از فناوریهای نوین و توجه به نهادینهسازی اخلاق حرفهای و تحقق آموزش پاسخگو و عدالت محور از مواردی است که در دانشکده با توجه به توانهای طب سنتی محور فعالیتهای آموزشی دانشکده میباشد. همچنین در راستای این اهداف، سمت دهی فرآیند آموزش در گروهها به سمت بینالمللی سازی و آموزش مجازی نیز برنامهریزی شده است.
به طور کلی همگام نمودن فعالیتهای گروههای دانشکده بر اساس اهداف طرح تحول آموزش و بستههای ابلاغی جزء اولویت فعالیتهای آموزشی دانشکده میباشد.
یکی از مهمترین حرکتهای رو به رشد، برنامهریزی جهت استاندارد سازی آموزش و فعالیتهای مربوط به آن است که انعکاس آن در "بستههای اعتبار بخشی مؤسسهای" قابل مشاهده است. البته این بستهها که میتوانند بهترین انتخاب در شروع راه باشند در اجرا با چالشهای بسیاری مواجهاند که ضرورت طی طریقی هوشمندانهتر را در ادامه راه نشان میدهند.
مستند سازی فعالیتهای دانشکده و جمعبندی آنها از مهمترین نقاط مثبت قابل ذکر در بستههای اعتبار بخشی میباشد.
جهت ارتقاء و استاندارد کردن نیاز به پایش منطقی و مداوم امری اجتناب ناپذیر است که این پایش باید کاملاً سنجیده و با متدلوژی علمی دقیق و قابل اجرا تنظیم شود.
نظر