×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1396/04/03 - 09:24
  • بازدید : 977
  • تعداد بازدید : 51
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به گزارش روابط عمومی معاونت آموزشی دانشگاه

همگام کردن تک تک اعضای هیات علمی با دانشگاه ها و وزارت متبوع یکی از اهداف اساسی تحول در آموزش پزشکی است

چهارمین گام در طرح تحول نظام سلامت؛ تحول در آموزش پزشکی است. به نظر می­رسد طراحی "بسته‌های تحول و نوآوری در آموزش" مهم‌ترین گام در راستای اجرایی کردن این گام مهم و خطیر

چهارمین گام در طرح تحول نظام سلامت؛ تحول در آموزش پزشکی است. به نظر می­رسد طراحی "بسته‌های تحول و نوآوری در آموزش" مهم‌ترین گام در راستای اجرایی کردن این گام مهم و خطیر باشد. اما پس از طرّاحی این بسته‌ها، اجرا –و مهم‌تر از آن، تداوم اجرا‌-‌ ی آنها نیازمند برنامه­ریزی دقیق و راه‌بردی هدف­دار است. اجرای صحیح و منطقی این بسته­ها علاوه بر ارتقای سطح کیفی آموزش پزشکی، در دراز مدت موجب ارتقای سطح سلامت جامعه خواهد شد چرا که هدف نهایی از بهینه سازی آموزش پزشکی و پرورش متخصصان شایسته در این حوزه، ارتقای سطح سلامت جامعه می­باشد.

در روند اجرای هر چه بهتر این بسته­ها، فعالیت و برنامه­ریزی در سطوح ذیل ضروری است:

  • مسؤولین و مدیران ارشد دانشگاه
  • مسؤولین و مدیران دانشکده­ها
  • اساتید و اعضای هیأت علمی

در یکی- دو سال اخیر، توجیه و اطلاع رسانی دو سطح اول به خوبی پیگیری و برنامه‌ریزی شده است. اما چالش اصلی در اجرای "بسته‌های تحول و نوآوری آموزش پزشکی"، همگام نمودن تک تک اعضای هیأت علمی با ‏دانشگاه و وزارت متبوع بر اساس اهداف طرح تحول است.‏ توجیه منطقی و صحیح اساتید و اعضای هیأت علمی با برنامه­ریزی جامع­تر و کاربردی­تر از ملزومات این گام مهم است.

دانشکده طب سنتی در راستای تحقق بسته­های تحول و نوآوری در آموزش سال 95 و با توجه به اسناد بالادستی و سند ابلاغی مقام معظم رهبری و با عنایت به قابلیت­های بالقوه و بالفعل دانش حکمای طب ایرانی و توجه به این نکته که دانشکده­های طب سنتی محلی آکادمیک برای توسعه این علم کهن به زبان امروز می­باشد زیر ساخت­های آموزش پزشکان و متخصصان تحصیل کرده در این رشته به صورت هدفمند در چند حوزه برنامه­ریزی شده است.

این معاونت بر مبنای موارد مطرح شده در بسته­های تحول و نوآوری در آموزش پزشکی و با استفاده از ظرفیت طب سنتی در کنار طب رایج، برنامه استراتژیک در 3 حوزه آموزش و پژوهش و درمان در دانشکده را طراحی کرده است. با توجه به این که اولین مورد از موارد مطرح شده در این بسته­ها، مرجعیت علمی در آموزش پزشکی می­باشد و با در نظر گرفتن توان بالقوه و بالفعلی که در طب سنتی ایران وجود دارد میتوان در ارتقای جایگاه علمی دانشگاه و همچنین کشور نقش بسزایی داشت.

با توجه به سیاستهای ابلاغی سلامت از سوی مقام معظم رهبری در بند 12 که موضوع «بازشناسی، تبیین، توسعه و نهادینه نمودن طب سنتی ایران» مورد تأکید جدی قرار گرفته است این دانشکده در اجرای این بند و با هدف مرجعیت و رسیدن به دانشگاه نسل سوم اقداماتی را پایه­ریزی کرده است که از شاخص­ترین آن میتوان به ایجاد شبکه طب سنتی در دانشگاه اشاره کرد که این شبکه به منظور کمک به دانش و ارتقای سطح علمی در دانشگاه و توسعه حوزه­های دانش تأسیس شده و تلاش دارد از طریق ایجاد هماهنگی بین محققین، پزشکان و سیاستگزاران سهم به سزایی در ارتقای جایگاه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این حوزه داشته باشد. از طرفی آگاه ساختن پزشکان و اساتید با ظرفیت­های موجود در طب سنتی و استفاده از دانش روز این اساتید به همراه دانش طب سنتی ایران در آموزش سطوح مختلف و طراحی پژوهش­های مبتنی بر شواهد به منظور تأیید روش­های درمانی و فرآورده­های دارویی طب ایرانی به سمت تولید فناوری و دانشگاه نسل سوم قدم برداشت. به همین منظور توجه به نیازهای مهم کشور در عرصه سلامت، تأکید بر اعتلای جایگاه دانشگاه­ شهید بهشتی و ورود به عرصه دانشگاه­های هزاره سوم، بهره­مندی از فناوری­های نوین و توجه به نهادینه­سازی اخلاق حرفه­ای و تحقق آموزش پاسخگو و عدالت محور از مواردی است که در دانشکده با توجه به توانهای طب سنتی محور فعالیت­های آموزشی دانشکده می­باشد. همچنین در راستای این اهداف، سمت دهی فرآیند آموزش در گروه­ها به سمت بین­المللی سازی و آموزش مجازی نیز برنامه‏ریزی شده است.

به طور کلی همگام نمودن فعالیت­های گروه­های دانشکده بر اساس اهداف طرح تحول آموزش و بسته­های ابلاغی جزء اولویت فعالیت­های آموزشی دانشکده می­باشد.

یکی از مهم‌ترین حرکت­های رو به رشد، برنامه­ریزی جهت استاندارد سازی آموزش و فعالیت­های مربوط به آن است که انعکاس آن در "بسته­های اعتبار بخشی مؤسسه­ای" قابل مشاهده است. البته این بسته‌ها که می‌توانند بهترین انتخاب در شروع راه باشند در اجرا با چالش‌های بسیاری ‏مواجه‌اند که ضرورت طی طریقی هوشمندانه‌تر را در ادامه راه نشان می‌دهند.‏

مستند سازی فعالیت­های دانشکده و جمع­بندی آنها از مهمترین نقاط مثبت قابل ذکر در بسته­های اعتبار بخشی می­باشد.

جهت ارتقاء و استاندارد کردن نیاز به پایش منطقی و مداوم امری اجتناب ناپذیر است که این پایش باید کاملاً ‏سنجیده و با متدلوژی علمی دقیق و قابل اجرا تنظیم شود.‏

 

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت,آرشيو اخبار معاونت
  • کد خبر : 48036
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست