×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1395/02/20 - 12:56
  • بازدید : 1350
  • تعداد بازدید : 76
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
به گزارش روابط عمومی دانشکده پزشکی

لزوم انجام تغییرات و اصلاح کوریکولوم پزشکی قانونی، درخصوص برنامه ریزی های اولیه و تبیین رشته های فلوشیپ قبل از راه اندازی آنها توضیحاتی

دکترپیوندی رییس دانشگاه بهمراه دکتر صدوقی در ادامه بازدیدهای دوره ای از گروههای آموزشی؛ روز شنبه 18 اردیبهشت ماه در نشستی با اعضای گروه پزشکی

  دکترپیوندی رییس دانشگاه بهمراه دکتر صدوقی در ادامه بازدیدهای دوره ای از گروههای آموزشی؛ روز شنبه 18 اردیبهشت ماه در نشستی با اعضای گروه پزشکی قانونی در دانشکده پزشکی دیدار و گفتگو کردند.

در این نشست که  دکتر زرقی معاون تحقیقات و فناوری، دکتر رحمانی معاون درمان، دکتر جرجانی رئیس دانشکده پزشکی، دکتر امام هادی مدیر گروه پزشکی قانونی و  سایر اعضای گروه نیز حضور داشتند، مسایل و مشکلات گروه مورد بررسی قرار گرفت و  راهکارهایی برای آنها ارایه شد.

ژورنال پزشکی قانونی، یک فرصت برای پژوهش

در ابتدای این نشست دکتر جرجانی رئیس دانشکده پزشکی ضمن معرفی اجمالی گروه پزشکی قانونی به وضعیت مشارکت اعضای هیات علمی در برنامه پزشکی عمومی، تعداد و رتبه اعضای هیات علمی، تعداد دستیاران و توزیع آنها در مراکز، وضعیت قبولی دستیاران در امتحانات ارتقا و گواهینامه اشاره کرد و به تبیین فعالیت های آموزشی و پژوهشی این گروه پرداخت.

وی انتشار ژورنال International Journal of Medical Toxicology and Forensic Medicineتوسط گروه را یک فرصت برای پژوهش و گسترش فعالیتهای پژوهشی برشمرد.

دکتر جرجانی در سخنان خود تدوین برنامه استراتژیک گروه، ارسال منظم صورتجلسات شورای گروه به دانشکده، گسترش همکاری علمی و پژوهشی با گروه های سم شناسی (دانشکده داروسازی)، پاتولوژی، فارماکولوژی، آناتومی، اخلاق پزشکی، روانپزشکی، جراحی، حقوق (دانشگاه شهید بهشتی) و تکمیل اطلاعات گروه برروی وب سایت دانشکده به زبان انگلیسی برای معرفی توانمندی های گروه بمنظور جذب دانشجویان خارجی را از ضروریات گروه عنوان کرد.

پزشکی قانونی، مبحثی بسیار گسترده و فراگیر

در ادامه نشست دکتر امام هادی مدیرگروه پزشکی قانونی ضمن معرفی اعضای هیات علمی، خدمات آموزشی و پژوهشی و تالیفات متعدد گروه درخصوص تاریخچه تشکیل گروه و کتابهای منتشر و ترجمه شده توسط اعضای گروه  به بیان توضیحاتی پرداخت.

مدیرگروه پزشکی قانونی ارتباط دوطرفه میان گروه و سازمان پزشکی قانونی را یادآور شد و آموزش رزیدنت ها در سازمان در سه حیطه کمیسیون، سالن تشریح و معاینات را از فعالیت های در حال انجام گروه برشمرد و انتشار منظم فصلنامه پزشکی قانونی به زبان انگلیسی را بستری مناسب برای پژوهش دانست.

دکتر امام هادی در خاتمه سخنان خود با اشاره به گستردگی مباحث پزشکی قانونی بر راه اندازی فلوشیپ تروماتولوژی قانونی، روانپزشکی و رادیولوژی قانونی تاکید کرد.

مسائل و دغدغه های اعضای هیات علمی گروه پزشکی قانونی

در ادامه نشست دکتر خدابنده عضو هیات علمی گروه؛ تعداد مشاوره های اندک، فعالیت آموزشی مختصر و عدم وجود بستر مناسب برای فعالیت های پژوهشی در مرکز پزشکی لقمان را از مشکلات موجود عنوان کرد.

دکتر مصطفی زاده سردبیر مجله انگلیسی زبان پزشکی قانونی و عضو هیات علمی گروه نیز در این نشست در سه حیطه پژوهش و آموزش و درمان به بیان مطالبی پرداخت که حمایت بیشتر معاونت پژوهشی دانشگاه و تشکیل مرکز تحقیقات برای قوانین و خطاهای پزشکی، انجام تمهیداتی برای ارتقا و پیشرفت سطح علمی اعضای هیات علمی، موافقت با صدور ماموریتهای آموزشی و استفاده از متخصصان پزشکی قانونی در جلسات و کمیسیون های مربوطه از جمله این مطالب بود.

دکتر کاظمی معاون آموزشی گروه نیز ضمن بیان مشکلات مربوط به رزیدنت ها، تامین بودجه مورد نیاز بمنظور خرید مولاژهای تخصصی برای تشریح و آموزش به رزیدنت ها را ضروری دانست.

دکتر نجاری عضو هیا علمی گروه نیز در این نشست از الگوی استفاده شده در مرکز پزشکی شهدای تجریش بعنوان الگویی مناسب و قابل تعمیم به تمامی مراکز یاد کرد و راه اندازی کلینیکال اتوپسی در این مرکز را مورد تاکید قرار داد و خواستار حمایت بیش از پیش مسوولان برای تعامل بهتر و سازنده تر با سازمان پزشکی قانونی شد.

مهمترین وظیفه پزشکی قانونی، تشخیص بیماری است

در ادامه نشست دکتر صدوقی معاون آموزشی دانشگاه با اشاره به تربیت رزیدنت ها در گروه بر جنبه تشخیصی گروه پزشکی قانونی تاکید کرد.

وی با تاکید بر ماهیت گروه پزشکی قانونی، مقوله تشخیص علت بیماریها را در این گروه بسیار با اهمیت برشمرد و خاطرنشان کرد درمان بیماران باید به گروه های دیگر واگذار شود.

دکتر صدوقی در سخنان خود با اشاره به لزوم انجام تغییرات و اصلاح کوریکولوم پزشکی قانونی، درخصوص برنامه ریزی های اولیه و تبیین رشته های فلوشیپ قبل از راه اندازی آنها توضیحاتی ارایه کرد.

دکتر زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز در این نشست به بیان توضیحاتی درخصوص گسترش ارتباطات گروه با دانشکده ها و رشته های مرتبط مانند دانشکده داروسازی، سم شناسی مولکولی و سم شناسی بالینی، استفاده از واحد تحقیقات و توسعه بالینی در مراکز برای انجام فعالیت های پژوهشی، برگزاری کارگاه های توانمندسازی برای اعضای هیات علمی و لزوم شرکت اعضا در آن و اعطای گرنت های ویژه به اعضای هیات علمی گروه برای گسترش ارتباط با سازمان پزشکی قانونی کشور پرداخت.

در ادامه جلسه دکتر رحمانی معاون درمان دانشگاه بر افزایش فعالیت متخصصان پزشکی قانونی در کمیته های مرگ و میر مانند کمیته مرگ و میر مادران، ارایه مشاوره در مراکز و حضور دایم و فعال متخصصان پزشکی قانونی بعنوان مسوول فنی تاکید کرد.

تلاش و پیگیری برای راه اندازی کلینیکال اتوپسی در مراکز

دکتر پیوندی رئیس دانشگاه در این نشست پس از استماع سخنان حاضران با اشاره به حضور اعضای هیات علمی باتجربه و پرتلاش در گروه آموزشی پزشکی قانونی از تلاشهای اعضای گروه قدردانی کرد.

وی با اشاره به لزوم تبیین جایگاه این رشته، تعیین تکلیف فارغ التحصیلان گروه و مشخص کردن نقش آنها در آینده کشور را از اولویت ها برشمرد و رفع نواقص و مشکلات موجود را مورد تاکید قرار داد.

رئیس دانشگاه در ادامه با اشاره به ضرورت گسترش ارتباطات گروه با سازمان پزشکی قانونی اظهار داشت: تعامل دوطرفه و آموزش رزیدنت ها در فیلدهای فراهم شده از سوی سازمان پزشکی قانونی فرصت مناسبی برای ارتقا و پیشرفت گروه است.

وی با بیان این مطلب که افزایش تعاملات بین رشته ای و ارتباطات سازنده با گروه های مرتبط می تواند زمینه رشد گروه را فراهم سازد افزود: گروه پزشکی قانونی با توجه به ماهیت رشته خود باید در ایجاد ارتباطات پیشگام بوده و با برگزاری همایشهای مختلف و فعالیت های آموزشی و پژوهشی مشترک با سایر گروه ها در راستای ارتقای گروه گام بردارد.

دکتر پیوندی مهمترین وظیفه گروه را تشخیص بیماری و عدم مداخله در درمان برشمرد و با اشاره به اصلاح کوریکولوم موجود خواستار فعالیت بیش از پیش اعضای هیات علمی گروه در تمامی فیلدهای موجود در مراکز از جنبه آموزش و پژوهش شد.

رئیس دانشگاه با اشاره به تبیین کوریکولوم رشته های فلوشیپ به خصوص فلوشیپ تروماتولوژی قبل از راه اندازی آن اظهار داشت: کوریکولوم رشته های فلوشیپ قبل از راه اندازی آنها باید مشخص شود و این موضوع که رشته درچه فیلدهایی می تواند دخالت داشته باشد و آینده آن چگونه است.

دکتر پیوندی در خاتمه سخنان خود مشارکت اعضای گروه بعنوان مشاور در مباحث درمانی و آموزشی و نیز فنی و حقوقی، ایفای نقش موثر در پیشگیری از خطاهای پزشکی، انجام همایش ها و سمینارهای مشترک با گروه ها، گسترش تعاملات بین بخشی، انتشار مقالات پژوهشی با توجه به متریال موجود، استفاده از فرصت ها و فیلدهای موجود در سازمان پزشکی قانونی و پیگیری و تلاش برای راه اندازی کلینیکال اتوپسی را از جمله پیشنهادات منجر به ارتقای بیش از پیش این گروه برشمرد.

  • گروه خبری : اخبار معاونت,آرشيو اخبار معاونت
  • کد خبر : 31559
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست