×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1397/07/22 - 14:29
  • بازدید : 945
  • تعداد بازدید : 78
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

با هدف بررسی چالش ها و راهکارهای عملیاتی اجرای بسته های تحول و نوآوری در آموزش نشست معاونین آموزشی دانشگاه ها و موسسه های علوم پزشکی مستقر در کلان منطقه آمایشی 10

دومین نشست معاونان آموزشی دانشگاه­های مستقر در کلان منطقه آمایشی 10 کشور با حضور معاونان آموزشی و مسئولان دبیرخانه ­های تحول و نوآوری در آموزش، روز سه­ شنبه مورخ 17/7/97 در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.

دومین نشست معاونان آموزشی دانشگاه­ های مستقر در کلان منطقه آمایشی 10 کشور با حضور معاونان آموزشی و مسئولان دبیرخانه ­های تحول و نوآوری در آموزش، سه شنبه 17مهر در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.

این نشست دومین جلسه هم ­اندیشی معاونان آموزشی دانشگاه های مستقر در کلان منطقه 10 آمایشی است که با هدف بررسی چالش­ها و راهکارهای عملیاتی اجرای بسته­ های تحول و نوآوری در آموزش با تاکید بر ماموریت های منطقه ای، در حوزه کلان منطقه 10 آمایشی برگزار شد.

در ابتدای جلسه دکتر ضیایی معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اهداف برگزاری این جلسه را بیان کرد. وی ضمن تأکید بر این نکته مهم که دانشگاه­ بزرگ علوم پزشکی به عنوان مراکز علمی باید نقش محوری در تصمیم­ گیری های وزارت متبوع داشته باشند، مدل های همکاری منطقه ای و راهکارهای اجرایی نمودن این مدل ها را به تفصیل عنوان داشت.

دکتر ضیایی در ادامه اهداف همکاری دانشگاه ها و موسسه های مستقر در منطقه را شامل: استفاده از تجارب مشترک با هدف هم افزایی، کم کردن فعالیت های موازی و عمل کردن بر مبنای تمایز، مشارکت و هم افزایی در فعالیت های مشابه، استفاده از تجارب ویژه هر دانشگاه (Best Practices)، تعیین وظایف بر اساس مزیت ها، ماموریت ها و منابع و رقابت توام با رفاقت از مهمترین اهداف این همکاری برشمرد.

 معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی راهکارهای تحقق اهداف ذکر شده را تشکیل شورای گسترش و برنامه ریزی و یا شورای معین منطقه ای به عنوان بازوی منطقه ای شورای گسترش و برنامه ریزی وزارت متبوع، انجام اعتبار بخشی های منطقه ای، تشکیل بانک منابع مشترک با هدف اشتراک منابع و تجهیزات آزمایشگاهی، چرخش های مشترک فراگیران به منظور پوشش کوریکولوم، تاثیر در تصمیم گیری های ملی به نفع منطقه آمایشی، جلب حمایت وزارت متبوع و برگزاری جشنواره و فعالیت های علمی- فرهنگی مشترک در سطح کلان منطقه دانست.

در ادامه جلسه دکتر سهراب پور معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن ابراز خرسندی از همکاری های انجام شده در بین دانشگاه­های کلان منطقه آمایشی 10، این نشست را فرصت خوبی جهت اعتلای آموزشی در منطقه آمایشی 10 و به تبع آن سطح کشور و وزارت متبوع دانستن.

 وی در ادامه گفت: همکاری دانشگاه­ های منطقه آمایشی 10 محصولات خوبی جهت ارائه به وزارت بهداشت به همراه خواهد داشت و این مهم می­ تواند منجر به واگذاری برخی تصمیم گیری­ های کلان آموزشی به این منطقه شود.

در ادامه دکتر قنبری گزارش عملکرد 6 ماهه دبیرخانه کلان منطقه آمایشی 10 را ارائه کرد و ضمن ارائه گزارش اجمالی از فعالیت ­های صورت گرفته که حاصل همکاری های خوب دانشگاه­ ها و موسسات مستقر در منطقه است بر اجرایی شدن برنامه عملیاتی تدوین شده در دبیرخانه و همکاری هرچه بیشتر دانشگاه ها و موسسات مستقر در منطقه تأکید کرد.

دکتر قنبری ایجاد کمیته­ های منطقه ­ای به ازاء بسته های تحول و نوآوری، کمیته راهبری و کمیته­ های تخصصی به ویژه در حوزه مرجعیت، آموزش  پاسخگو، آموزشی­ های مهارتی، شورای گسترش و برنامه­ ریزی منطقه­ ای و کمیته پایش بسته­ های تحول بر اساس وظایف منطقه ­ای را از مهمترین اقدامات ساختاری دبیرخانه در 6 ماهه اول سال 97 عنوان کرد.

شروع جدی فعالیت در کمیته مرجعیت با مشارکت دانشگاه های علوم پزشکی شهید بهشتی، ایران و ارتش که منجر به تدوین پروپوزال هایی جهت پیشبرد اهداف کمیته مذکور در سطح منطقه بوده است از دیگر دستاورد های مهم دبیرخانه در این دوره زمانی بوده است.  

در ادامه معاونین آموزشی سایر دانشگاه ها نظرات و پیشنهادات خود را جهت اجرایی کردن برنامه های مشترک اعلام کردند. عدم تخصیص بودجه برای اجرایی کردن ماموریت های محوله از سوی وزارت متبوع، مشخص نبودن سهم هریک از دانشگاه از بعد حقوق مادی و معنوی، شتاب زدگی در اجرای ماموریت ها با توجه به زمانبندی های اعلام شده توسط وزارت متبوع  و عدم نفوذ دانش مرتبط با بسته های تحول در سطوح مختلف ذینفعان شامل: اعضای هیات علمی، فراگیران و کارشناسان از مهمترین چالش هایی بود که در این خصوص مطرح شد.   

در پایان جلسه پیشنهادات زیر جهت تسهیل عملیاتی نمودن فعالیت ها و اقدامات تکلیف شده مطرح شد:

  • فعالیت ها پروژه محور شود؛
  • از ظرفیت دانشگاه های جامع (شاهد، تربیت مدرس) در زمینه توسعه علوم و فعالیت های بین رشته ای استفاده شود؛
  • از مدیران ارشد وزارت بهداشت جهت حضور در جلسات دعوت شود؛
  • برنامه ریزی در راستای افزایش ضریب نفوذ بسته های تحول و نوآوری در آموزش در بدنه دانشگاه ها از طریق برگزاری کارگاه ها، همایش ها و جلسات؛
  • تشکیل کنسرسیوم های بین دانشگاهی با هدف حفظ حقوق مادی و معنوی دانشگاه ها و افراد.   

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت,آرشيو اخبار معاونت
  • کد خبر : 68732
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست