×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1404/01/29 - 07:28
  • بازدید : 25
  • تعداد بازدید : 19
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

بررسی چالشهای فرایند اعتباربخشی آموزش پزشکی تخصصی در دانشگاه

نشست سراسری ترکیبی اعتباربخشی آموزش پزشکی تخصصی، چالشها و راهکارها 28 فروردین همزمان با سایر دانشگاهها در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزار شد.

 

دکتر امیرازیار نیایی معاون مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه در حاشیه این نشست ضمن گفت و گو با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی خاطرنشان کرد:  تبادل نظر و همفکری درخصوص برنامه‌های دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی برای استقرار ساختار جامع اعتباربخشی آموزش پزشکی تخصصی در کشور از اهداف این نشست هم اندیشی بود.

 

به گفته وی بررسی و مرور نتایج پیمایش کشوری انجام شده درخصوص عمده ترین چالشهای پیش روی آموزش پزشکی تخصصی از دیگر اهداف این نشست بود.

 

دکتر نیایی یادآور شد در این نشست هم اندیشی در قالب کارهای گروهی که در دانشگاههای علوم پزشکی انجام می شود پیشنویس نظام اعتباربخشی آموزش پزشکی تخصصی نیز مورد بررسی قرار گرفت.

 

وی با بیان این که امروزه فرایند اعتباربخشی روند آشنا و جا افتاده ای در آموزش علوم  پزشکی کشور محسوب می شود خاطرنشان کرد:  تاکنون چندین دوره اعتباربخشی موسسه ای، اعتباربخشی پزشکی عمومی و اعتباربخشی بیمارستانهای آموزشی در کشور اجرا شده است و به نتایج آنها استناد می شود.

 

معاون مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه تصریح کرد: ارزیابی برنامه های تخصصی از دیرباز انجام می شد که عمدتا برعهده بوردهای تخصصی بوده است و در حال حاضر دبیرخانه مربوطه به دنبال تدوین نظام روزآمد و مناسبی برای این موضوع است.

 

به گفته دکتر نیایی همایش مذکور در دو بخش برگزار شد که بخش اول به ارایه دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت و تبادل نظر مستقیم با اعضای هیئت علمی دانشگاهها اختصاص داشت. در بخش دوم این نشست نیز چهار مستند اصلی در حوزه اعتباربخشی برنامه های تخصصی مورد بررسی قرار گرفت.

 

وی چهار مستند مذکور را شامل آیین نامه اعتباربخشی برنامه های آموزش پزشکی تخصصی، استانداردهای مشترک برنامه های دستیاری پزشکی تخصصی، استانداردهای دانشگاه های تربیت دستیار تخصصی و سند توانمندیهای دانش آموختگان دوره های پزشکی تخصصی عنوان کرد.

 

به گفته وی این نظامها در سیستم های تربیت دستیار و پزشکی عمومی و تخصصی جا افتاده است و قابل قبول و روزآمد ترین سیستم های ارزیابی برنامه های آموزش پزشکی به خصوص پزشکی تخصصی است .

 

دکتر نیایی آیین نامه اعتباربخشی  را  آیین نامه ای ذکر کرد که در آن ساختار و شرح وظایف نظام اعتباربخشی، فرایند تدوین و بازنگری استانداردهای برنامه دستیاری، فرایند اعتباربخشی برنامه های دستیاری شامل چگونگی بررسی برنامه های جدید و ارزشیابی های ادواری، انواع صلاحیت های آموزشی ( آرای راه اندازی و فرایند تجدیدنظرخواهی) لحاظ شده است.

 

به گفته وی پیش بینی استانداردهای برنامه ها نیز از جمله موضوعاتی است که در آیین نامه اعتباربخشی به آنها اشاره شده و در این همایش مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

وی یادآور شد که در نشست مذکور درمورد استانداردهای مشترک برنامه های دستیاری پزشکی تخصصی، طرح کلی برنامه آموزشی، توانمندیهای دانش آموختگان، فرصتهای یادگیری شامل آموزش بالینی، آشناسازی اولیه ، جلسات آموزشی، تحقیقات و فعالیتهای علمی و ساعات و شرایط کار بحث و بررسی شد.

 

دکتر امیرمازیار نیایی تشکیلات آموزشی، کارکنان برنامه، امکانات و منابع ارزیابی درونی را نیز از دیگر مواردی برشمرد که در استانداردهای مشترک برنامه های تخصصی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

به گفته وی در مورد استانداردهای دانشگاه با حاکمیت و رهبری، کمیته آموزش پزشکی تخصصی دانشکده پزشکی، پایش و بهبود کیفیت حمایت از دستیاران و هماهنگی با فرایندهای اعتباربخشی نیز در این همایش بحث و بررسی شد.

 

دکتر نیایی افزود: کارگروه چهارم به سند توانمندیهای دستیاران تخصصی اختصاص داشت که شش حیطه مراقبت از بیمار و مهارتهای پروسیجرال، دانش پزشکی،  یادگیری مبتنی بر عملکرد، تعهد حرفه ای و مهارتهای ارتباطی را مورد بررسی قرار داد که در این سند منظور می شود.

 

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی علاوه بر برنامه های فوق تخصصی و فلوشیپ، در 26 برنامه تخصصی پزشکی دستیار می پذیرد.

 

به گفته دکتر نیایی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی علاوه بر این که تربیت دستیار تخصصی را برعهده دارد و از  مراکز مهم تربیت دستیار در کشور محسوب می شود، بسیاری از اعضای هیئت علمی سایر دانشگاهها نیز دانش آموخته این دانشگاه هستند.

 

دکتر نیایی این نشست را یک همایش بسسیار بزرگ و کشوری برشمرد که همه دانشگاههای تربیت کننده دستیار را به مدد ارتباط مجازی پوشش داده است و اعضای هیئت علمی دانشگاههای مختلف می تواند در دانشگاه متبوع خودشان در این همایش شرکت کنند.

 

وی افزود: در نگاه اول اعضای هیئت علمی در یک همایش درون دانشگاهی شرکت کردند اما نگاهی به ترکیب اساتید دانشگاه وجه دیگری از این نشست را نشان می دهد .

 

به گفته وی 80 نفر (بیش از نیمی) از شرکت کنندگان این همایش ، اعضای هیئت های بورد رشته های تخصصی بودند که کارکرد و نقش ملی و کشوری دارند و حدود رشته تخصصی، تعریف، مواد آموزشی ، شرایط و الزامات ارایه برنامه ، نحوه ارزیابی فراگیران و در مجموع اصول کلی یک رشته را مشخص و ترسیم می کنند و دارای نقش کلیدی در ارایه برنامه های تخصصی متنوع در کشور هستند.

 

دکتر امیرمازیار نیایی در خاتمه سخنان خود خاطرنشان کرد :شرکت اساتید  مذکور در این نشست و مشارکت فعالشان نقش ویژه ای در آینده رشته های تخصصی خواهد داشت و امید است نتایج این همایش گام موثری در راستای  پیشرفت آموزش پزشکی به ویژه پزشکی تخصصی باشد.

 

براساس این گزارش همایش مذکور با حضور رییس دانشکده پزشکی، مدیر مرکز مطالعات و توسعه دانشگاه، دبیر کمیته خودارزیابی اعتباربخشی موسسه ای دانشگاه، معاون آموزش پزشکی تخصصی دانشکده پزشکی، اعضای هیئت های ممتحنه رشته های تخصصی بالینی دانشگاه، مدیران گروههای آموزشی رشته های تربیت کننده دستیار، مسئولان آموزش دستیاری برنامه های دستیاری و نمایندگان دستیاران تخصصی گروههای تربیت کننده دستیار تخصصی در تالار ابن سینا و تالارهای جانبی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزار شد.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 154508
کلید واژه

تصویر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست