×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1396/10/10 - 10:01
  • بازدید : 1122
  • تعداد بازدید : 60
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
به گزارش روابط عمومی ریاست دانشگاه

برگزاری دومین کارگاه حول محور بسته های تحول و نوآوری در آموزش پزشکی با موضوع بین الملل سازی در آموزش

کارگاه باحضور دکتر ضیایی معاون آموزشی، دکترزرقی معاون تحقیقات و فناوری، دکترپالش مشاوراجرایی و مدیر حوزه ریاست دانشگاه، دکتر یزدانی و جمعی از اساتید و اعضای شورای تحول آموزش پزشکی دانشگاه، مدیران معاونت بین الملل و مهمانان ویژه جناب آقای دکتر هاشمی پور معاون بین الملل دانشگاه قبرس، جناب آقای دکتر عرب خردمند معاون بین الملل سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران، در

                                                                                                   

دومین کارگاه حول محور بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی با موضوع بین الملل سازی آموزش علوم پزشکی در راستای هدف دستیابی به مرجعیت علمی در منطقه، روز سه شنبه پنجم دی ماه  باحضور دکتر ضیایی معاون آموزشی، دکترزرقی معاون تحقیقات و فناوری، دکترپالش مشاوراجرایی و مدیر حوزه ریاست دانشگاه، دکتر یزدانی و جمعی از اساتید و اعضای شورای تحول آموزش پزشکی دانشگاه، مدیران معاونت بین الملل و مهمانان ویژه  آقای دکتر هاشمی پور معاون  بین الملل دانشگاه قبرس، آقای دکتر عرب خردمند معاون  بین الملل سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران، در تالار شهید بهشتی برگزار شد.

 دکتر ضیایی معاون آموزشی دانشگاه در این نشست با تاکید بر اهمیت موضوع بین المللی سازی در دانشگاه، دلایل پرداختن به این مهم را یادآورشد و گفت: این موضوع در درجه اول یکی از تکالیف مهم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است، زیرا دانشگاه ما دانشگاهی با ماموریت های ملی و بین المللی است و از این لحاظ در سطح ملی و بین المللی رتبه بندی می شود. 

معاون آموزشی دانشگاه مرجعیت علمی و حرکت دانشگاه به سمت دانشگاه های نسل سوم را از دیگر دلایل لزوم بین المللی سازی بیان کرد و افزود: در بین المللی سازی فقط بحث آموزش پزشکی مطرح نیست، بلکه مقوله مرجعیت علمی و حرکت به سمت دانشگاه های نسل سوم و دانشگاه های متمایز نیز یکی دیگر از ضروریات بین المللی شدن و بین المللی سازی است.
توصیه اسناد بالادستی ملی بر ضرورت بین المللی سازی دانشگاه ها
دکتر ضیایی بین المللی سازی را یکی از موضوعات مهم بسته های تحول آموزش پزشکی نام برد و گفت: از دیگر دلایل لزوم  بین المللی سازی در دانشگاه این است که در برنامه ششم توسعه، موضوع بین المللی شدن دانشگاه ها در بسته های تحول آموزش پزشکی لحاظ شده است. یعنی دراین خصوص یک سند بالادستی داریم که نه تنها در سطح وزارت بهداشت و برنامه استراتژیک دانشگاه، بلکه طبق برنامه ششم توسعه باید در این مسیر حرکت کنیم. بنابراین علاوه بر آنچه که در برنامه آمایش سرزمینی برای دانشگاه ما دیده شده است، یک تکلیف قانونی نیز در این مورد وجود دارد.  
وی درادامه افزود: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیش از ۵۰ سال سابقه آموزشی، شایستگی حرکت در این مسیر را دارد. ما نمی توانیم فقط به شاخص های ملی نگاه کنیم اگر ما خودمان را درسطح شاخص های ملی قرار دهیم حتما از رقبای خود عقب می مانیم و این هم یکی دیگر از عواملی است که ما را به سمت بین المللی سازی و حرکت در این مسیر هدایت می کند.
دکتر ضیایی بر ضرورت تلاش همگانی مجموعه دانشگاه جهت تحقق بین المللی سازی، تاکید کرد و افزود: ما باید عزم جدی را برای تحقق این موضوع داشته باشیم و متناسب با آن تغییراتی را دراعضای هیات علمی، بخش ها، محیط آموزشی و مدیریتی انجام دهیم. 
 
دانشگاه ها باید مأموریت مدار حرکت کنند
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دربخش دیگری از سخنان خود بین المللی شدن را تغییر رویه، نگاه و تغییر برنامه عنوان کرد وگفت: ما بعنوان دانشگاه علوم پزشکی مسئول هستیم که نیازهای نظام سلامت و آن چیزی که مردم نیاز دارند را تامین کنیم این نباید ما را از موضوع بین المللی شدن غافل کند ضمن اینکه دانشگاه ها باید ماموریت مدار حرکت کنند و لزوما همه دانشگاه ها نمی توانند همه کارها را انجام دهند بعضی از دانشگاه ها که توانایی بیشتری دارند می توانند نیازهای ملی و برخی دیگر نیازهای منطقه ای را تامین می کنند وبه نظر من همه دانشگاه های علوم پزشکی در یک نقشه همنوا و مکمل می توانند درقالب یک تیم عمل کنند. 
وی با بیان اینکه برای بین المللی شدن دانشگاه ها شاخص های متعددی وجود دارد، افزود: بین المللی شدن فقط جذب دانشجوی خارجی نیست و شاخص های متعدد و متنوعی دارد که جذب دانشجو یکی از آنهاست و در این خصوص تبادل استاد، برنامه ها، کولیکولوم های مشترک، پروژه های مشترک پژوهشی و رتبه بندی سیستم وبومتریک و...؛ از دیگر شاخص های مهم این برنامه است. 
برای تحول، به یک برنامه اجرایی نیاز داریم
دکتر ضیایی ادامه داد: یک سند سیاست ملی وجود دارد که درواقع بطور کلی اشاره کرده که دانشگاه ها باید درچه مسیری حرکت کنند، ولی آن چیزی که ما باید در دانشگاه انجام دهیم لزوم توجه به یک سند میانی یا برنامه اجرایی است تا بتوانیم براساس آن درهمه بخشها، گروههای آموزشی، مراکز تحقیقاتی و بیمارستان های آموزشی تغییری ایجاد کنیم تا همه در این مسیر حرکت کنند و این امر تلاش همه مجموعه دانشگاه را می طلبد زیرا اگر بخواهیم این کار را انجام دهیم باید بخشی از آموزش ما به زبان انگلیسی انجام شود که افراد خاصی می توانند این کار را انجام دهند. البته پتانسیل و توانمندی آن در میان اعضای هیات علمی دانشگاه وجود دارد تا این  مهم تحقق پیدا کند.
معاون آموزشی دانشگاه از بین المللی سازی به عنوان یکی از موضوعات بسته های جدید تحول آموزش پزشکی، نام برد وخاطرنشان کرد: دربسته های جدید تحول آموزش پزشکی یکی از موضوعات مهم بین المللی شدن دانشگاههای علوم پزشکی است که ما باید اقدامات خودمان را در این زمینه به وزارت بهداشت اعلام کنیم و نشان بدهیم که بطور عملی دراین مسیر حرکت کرده ایم و وضعیت مان دراین خصوص ارتقا یافته است.
وی درپایان افزود: همه دانشگاه باید در این راستا حرکت کند حتی دستیاران و دانشجویان ما نیز باید به این سمت حرکت کنند. دانشکده ها و گروههای آموزشی باید این موضوع را بصورت یک پروژه دنبال کنند تا در سال آینده شاهد این باشیم که کارهای مثبت و عملیاتی خوبی انجام شده و بتوانیم برای مراحل بالاتر برنامه ریزی کنیم.
 
پژوهش موفق، با نگاه بین المللی امکانپذیر است
دکتر زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز که درخصوص بین المللی سازی در حوزه پژوهش سخن می گفت، اظهار داشت: خوشبختانه با شکل گیری حوزه بین الملل کارهای بسیار خوبی درجهت بین المللی سازی هم دربعد پژوهش و هم دربعد آموزش انجام شده است. ما دراین زمینه در میانه راه هستیم و نیازمند حرکت تندتر و با ثبات بیشتری هستیم.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با تاکید بر اینکه "پژوهش بدون نگاه بین المللی، پژوهش نیست"، ادامه داد: پژوهش اساسا بدون نگاه بین المللی، پژوهش نیست و می توان گفت آشناترین مقوله در زمینه بین الملل، مقوله پژوهش باشد. هنگامی که اساتید می خواهند یک اثر بین المللی را منتشر کنند در ابتدای امر انتخاب یک ژورنال بین المللی مدنظر آنهاست درواقع نگاه اعضای هیات علمی به پژوهش بین المللی فقط یک نگاه مقاله ای است درصورتیکه یک پژوهش بین المللی شامل موارد مهم دیگری نظیر جذب گرنت های بین المللی، میزان جذب بودجه از گرنت های بین المللی، انجام پروژه های بین المللی بین کشوری و...، است که باید به آنها توجه شود.
دکتر زرقی خاطرنشان کرد: ما درراستای بین المللی سازی دردوره جدید می خواهیم طرح های تحقیقاتی را به زبان انگلیسی تغییر دهیم و همه باید پروپوزال های خودشان را به زبان انگلیسی و منطبق با استانداردهای بین المللی آماده کنند. 
ارتباطات فناوری با سایر کشورها در حال گسترش است
وی با ابراز خرسندی از همکاری دانشگاه با پروژه های بین المللی افزود: خوشبختانه در سالهای اخیر حرکت های خوبی اتفاق افتاده که یکی از آنها ایجاد اتاق ایران و فرانسه است. سفارت فرانسه به خوبی با دانشگاه ما ارتباط دارد ما باید همکاری های بین المللی دانشگاه را با کشورهایی که پتانسیل آن ایجاد شده آغاز کنیم. در حوزه پژوهشی کارهای خوبی با همکاری حوزه بین الملل دانشگاه انجام شده است که یکی از آنها همکاری کشور فرانسه در پروژه کوهورت اچ آی وی است که با همکاری بیمارستان مسیح دانشوری درحال انجام است. همچنین برخی از اساتید ارتباطات فناوری خوبی با دیگر کشورها دارند که از آنها نیز می توانیم برای بهبود روابط بهره مند شویم.
دکتر زرقی بر ضرورت وجود سند بین المللی عملیاتی در دانشگاه، تاکید کرد و گفت: اگر یک سند بین المللی عملیاتی وجود داشته باشد بهتر می توانیم دراین مسیر حرکت کنیم. تمامی دانشکده ها باید بابرنامه های بین المللی همصدا شوند، همچنین جذب استاد، ارزشیابی ها و ارتقای افقی و عمودی اساتید باید در مسیر بین المللی سازی صورت گیرد. کارهای زیرساختی نیز درکنار کارهای برنامه ریزی نیاز هست. ما درزمینه فناوری و همکاری های بین المللی عملکرد بسیار خوبی داشتیم. در دانشکده داروسازی تکنولوژی های خوبی از کشوهای اتریش، مجارستان و هلند انتقال یافته که این اتفاق بسیار خوبی است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در پایان افزود: آموزش از پژوهش جدا نیست و مهمترین رسالت دانشگاه ها آموزش و پژوهش است و آموزش وپژوهشی نافع واثرگذار است که بتواند در سطح بین المللی قابل عرضه باشد.
درادامه نشست مذکور، دکتر یزدانی درخصوص مدل های بین المللی سازی، دکتر هاشمی پور و دکتر خردمند نیز درخصوص تبادل تجربیات خود در این زمینه، مطالبی را عنوان کردند.
  • گروه خبری : اخبار معاونت,آرشيو اخبار معاونت
  • کد خبر : 56269
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست