×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1393/04/01 - 10:36
  • بازدید : 1683
  • تعداد بازدید : 37
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

برگزاری مراسم طراحی سوالات سی و سومین دوره آزمون ارتقای دستیاری و گواهینامه تخصصی در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی

مراسم افتتاحیه طراحی سوالات سی و سومین دوره آزمون ارتقا دستیاری و گواهینامه تخصصی با حضور دکتر صدوقی معاون آموزشی دانشگاه، دکتر جرجانی رئیس دانشکده پزشکی و جمعی از معاونان دانشکده پنجشنبه 29 خردادماه در تالار ابن سینا دانشکده پزشکی برگزار شد . در مراسم افتتاحیه

 مراسم افتتاحیه طراحی سوالات سی و سومین دوره آزمون ارتقا دستیاری و گواهینامه تخصصی با حضور دکتر صدوقی معاون آموزشی دانشگاه، دکتر جرجانی رئیس دانشکده پزشکی و جمعی از معاونان دانشکده پنجشنبه 29 خردادماه در تالار ابن سینا دانشکده پزشکی برگزار شد .

در مراسم افتتاحیه  طراحی سوالات این آزمون که با حضور جمعی از اساتید دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی، اراک، علوم بهزیستی و توانبخشی، ارتش جمهوری اسلامی و کردستان برگزار شد، دکتر جرجانی ضمن  قدردانی از حضور مسوولان و زحمات کارشناسان و همکاران بخش های مختلف درخصوص ایجاد بستر مناسب برای این سه روز طراحی سوالات اظهار داشت: برگزاری آزمون ارتقا در 23 رشته تخصصی با مشارکت قریب به 303 نفر عضو هیات علمی طراح سوال با تجربه و شرکت 1328 نفر داوطلب متقاضی، فقط در حوزه دانشگاه های علوم پزشکی شهید بهشتی، ارتش، اراک ، کردستان و بهزیستی، نشانه توان بالای علمی و قابلیت و ظرفیت شایان توجه جامعه دانشگاهی در تربیت نیروی متخصص مورد نیاز کشور و درنهایت تامین سلامت مردم و جامعه است که بدین جهت خداوند منان را شاکر و برخود می بالیم.

وی با اشاره به کمیت و کیفیت آزمون و سوالات مطروحه در آن خاطرنشان کرد: علیرغم چند دهه برگزاری آزمون ارتقا، هنوز هم کمیت و کیفیت آزمون و سوالات یکی از دغدغه های شورای آموزش پزشکی و تخصصی است و لذا در آیین نامه هایی که برای ایجاد تحول در نظام دستیاری در حال بازنگری یا تدوین است، مقوله "آزمون" و "طراحی سوال" چه در بدو پذیرش دستیار و چه در مراحل مختلف ارتقا تا اخذ گواهینامه از محورهای اصلی است که بدان پرداخته می شود.

دکتر جرجانی افزود: در همین راستا برنامه هایی مانند استانداردسازی سوالات، ایجاد زیرساخت لازم برای تولید دفترچه سوالات استاندارد، ایجاد پورتال ملی دریافت سوالات، طراحی و راه اندازی آیتم بانک سوالات ده سال گذشته، آزمون سازی مستمر، آزمون سازی با حداکثر سرعت و حداقل خطا از برنامه های در پیش روی دبیرخانه شورای آموزشی پزشکی و تخصصی است.

 دکتر جرجانی در ادامه سخنان خود بیان داشت: به هرحال تعداد شرکت کننده، تعداد طراح سوال و جمیع شرایط به گونه ای است که ناگزیریم عمدتا از آزمون کتبی برای ارزشیابی دستیار استفاده کنیم و اینجاست که اهمیت طرح "سوال مناسب" مطرح می شود. همچنین آزمون ارتقا از آن جهت دارای اهمیت است که در آن علاوه بر ارزیابی "دانش"، "مهارت"، "قدرت تشخیص" و "سرعت تصمیم گیری دستیاران"، به نوعی خودارزیابی از آموزش ارائه شده هم وجود دارد.

رئیس دانشکده با بیان اینکه آزمون ابزاری است برای اندازه گیری دانش یک فرد و دانش، معیاری است برای اندازه گیری توانایی او در زمینه خاص، اظهارداشت: ما با طرح هرسوال، در حقیقت توقع و انتظارمان را از سطح علمی ، مهارت و توانایی دستیار بیان می کنیم و با درنظر گرفتن یک هدف آموزشی در طرح سوال، جلسه امتحان را به یک جلسه آموزشی تبدیل می کنیم که در طی آن دستیاران، چکیده و عصاره آنچه را که باید می آموخته اند در ذهن مرور می کنند، ما در قالب یک سوال نوعی جهت گیری در مطالعه و یادگیری را به دستیار یاد می دهیم، "چگونه" و "چه چیز فراگرفتن" را می آموزیم و به او یادآوری می کنیم که دانش با محفوظات متفاوت است و در واقع سوال ما تبلور اندیشه و نگاه ما به موضوع و اهمیت آن موضوع از نگاه ماست. به همین دلیل است که برخی معتقدند طرح یک سوال خوب بسیار مهم تر و سخت تر از خوب پاسخ دادن به یک سوال است.

وی افزود: سوال خوب یعنی ارزیابی درست، سوالی که بتواند توانایی را اندازه گیری کند نه شانس را، نه صرفا هوش را و نه حافظه فرد را و این نوع سوالات را می توان با یک تفکر استراتژیک طرح کرد و در اینصورت احتمال خطا در آن کم خواهد بود چراکه تفکر استراتژیک خطا را کم میکند، طراح سوال خلاق، ارزش پیام نهفته در سوالش را می شناسد، به همین دلیل گزینه ها را فقط طرح نمی کند، بلکه کشف می کند، به استقبال ابهامات می رود تا آن را شفاف سازد.

دکتر جرجانی در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد که دانشکده پزشکی میزبان شایسته ای برای اساتید طراح سوال بوده و پاداش زحمات و خدمات شایسته اساتید ، سربلندی آنان در آزمونهای الهی در دنیا و داشتن کارنامه درخشان در آخرت باشد.

در ادامه مراسم دکتر صفری سرپرست کمیته امتحانات ارتقا و گواهینامه تخصصی در سال 93 ، توضیحات و اطلاعاتی درخصوص ساعات حضور اساتید، تعداد طراحان سوال، میزان قبولی در هرگروه، آنالیز سوالات و میزان پاسخگویی دستیاران به سوالات در سال گذشته، از روی آمار و ارقام ارائه داد و تاکید نمود این اطلاعات کمک شایانی است تا مشخص شود آموزش تک تک گروه ها یا سوالات آنان در چه حوزه هایی نقص داشته و از این طریق نقایص برطرف گردد و گروه بهبود یابد.

لازم به ذکر است در آغاز طراحی سوالات سی و سومین دوره آزمون ارتقاء ، دکتر صدوقی معاون آموزشی دانشگاه بهمراه دکتر  جرجانی رئیس دانشکده پزشکی و هیات همراه از تمامی گروه های طراحی سوال در دانشکده بازدید بعمل آوردند. طراحی سوالات آزمون مذکور از 31-29 خردادماه در دانشکده پزشکی انجام خواهد شد.

  • گروه خبری : اخبار معاونت,آرشيو اخبار معاونت
  • کد خبر : 11295
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست