جزئیات ایجاد دانشکده بهداشت و ایمنی سلامت تشریح شد.
دکتر ضیایی معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به ادغام دانشکده بهداشت و سلامت، ایمنی و محیط زیست اظهار داشت

دکترضیایی: دانشکده بهداشت و ایمنی با حفظ هویت و گروههای آموزشی ایجاد شد
دکتر ضیایی معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به ادغام دانشکده بهداشت و سلامت، ایمنی و محیط زیست اظهار داشت: پرهیزاز فعالیتهای موازی و ادغام بخش هایی که فعالیتهای مشابه دارند، ضمن حفظ هویت قبلی موجبات بهبود عملکرد، تامین و حفظ منابع را فراهم می آورد.
دکتر ضیایی با بیان این مطلب که جهت گیری و سیاست های مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پرهیز از موازی کاری است اظهار داشت: بطور طبیعی ادغام در بخش های آموزش، پژوهش و درمان صورت می گیرد که مهمترین هدف آن بهبود و افزایش بهره وری است.
وی ادامه داد: با الحاق دانشکده "بهداشت، و"سلامت، ایمنی و محیط زیست" بهره وری در تمامی ابعاد صورت خواهد گرفت و در این مسیر، نه تنها بهره روری اقتصادی بلکه بهره وری علمی و آموزشی هم مد نظراست.
وی ضمن معرفی دانشکده بهداشت و سلامت، ایمنی و محیط زیست گفت: موضوع بهداشت یکی از ماموریتهای اصلی دانشگاه است و دانشکده بهداشت از دانشکده های قدیمی دانشگاه است. همچنین دانشکده سلامت، ایمنی و محیط زیست نیز در سال ۸۶ زمانی که دولت تصمیم گرفت تمام واحدهای آموزش عالی غیر از معاونت بهداشت و وزارت علوم و تحقیقات فناوری به مجموعه های آموزشی کشور ملحق شوند، مقرر شد که هیچ سازمانی و یا دستگاه اجرایی دانشگاه مربوط به خود را نداشته باشد و این دانشکده از وزارت کار و تعاون به دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ملحق شد.
دکتر ضیایی در ادامه گفت: دانشکده سلامت، ایمنی و محیط زیست تقریبا با ۱۱ سال فعالیت رشد علمی مناسبی کسب کرده است. این دانشکده با ورود به مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و استقراردر گروهها و سیستم آموزشی دانشگاه رشد چشمگیری پیدا کرد و رشته های دیگری به آن اضافه شد که تا سطح کارشناسی ارشد ودکترا نیز ارتقا پیدا کرد .
معاون آموزشی دانشگاه خاطرنشان کرد: با این ادغام عملا دو دانشکده تبدیل به یک دانشکده با حفظ هویت و گروههای آموزشی خود شدند.
دکتر ضیایی از ادغام گروههای مشابه و پرهیز از موازی کاری در تمامی دانشکده های و مراکز تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی خبر داد و گفت: این مهم درتمامی دانشکده ها اجرایی شده است، یعنی گروههای مشابه تبدیل به یک گروه اصلی می شوند این موضوع باعث می شود که تعداد تالیفات، اساتید، رنکینگ ها، اعتبار بخشی، امکانات، آزمایشگاهها، تجربیات سازمانی و فعالیتهای بین المللی بیشتر شود.
امکانات دانشگاه متعلق به تمامی دانشگاه است
دکتر ضیایی تاکیدکرد: امکانات دانشگاه متعلق به تمامی دانشگاه است و نباید فرض کنیم امکانات یک آزمایشگاه متعلق به یک واحد خاص است و هر کسی باید متناسب با نیازهای خود از امکانات و تجهیزات دانشگاه بطور مشترک بهرمند شود.
وی ادامه داد: با تشکیل دانشکده جدید بهداشت و ایمنی که از ابتدای مهرماه آغاز و تمامی مراحل انتقال آن تا پایان سالجاری نهایی خواهد شد، امکان استفاده دانشجویان، اساتید و محققان از این مجموعه تقویت شده فراهم می شود و این مجموعه ضمن تولید خدمت، پژوهشهای ارزشمندی را نیز به حوزه سلامت ارائه خواهد کرد.
دانشکده "بهداشت" و "سلامت، ایمنی و محیط زیست" دانشکده منحصر بفردی در حوزه دانشی و پژوهشی ایجاد خواهد شد
دکتر اکبر اسلامی سرپرست دانشکده بهداشت و ایمنی نیز طی گفت و گویی از تجمیع ۱۲ آزمایشگاه دانشکده های "بهداشت" و "سلامت، ایمنی و محیط زیست" خبر داد و گفت: با این تجمیع، ممتازترین آزمایشگاه پیشرفته آنالیز وآزمایشگاه قوی ارگونومی درسطح دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ایجاد خواهد شد.
دکتر اسلامی سرپرست دانشکده بهداشت و ایمنی با ارائه توضیحاتی در خصوص تاریخچه شکل گیری دو دانشکده "بهداشت" و "سلامت، ایمنی و محیط زیست" ارائه داد و گفت: دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی سال ۱۳۵۱ تاسیس و در سال ۱۳۸۲ به مکان فعلی (پردیس ولنجک) منتقل شد. وی ادامه داد: این دانشکده در حال حاضر ضمن دارا بودن ۴۰ عضو هیات علمی با ۴ گروه آموزشی فعالیت و در رشته های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا دانشجو تربیت می کند.
وی توضیح داد: دانشکده بهداشت تربیت و آموزش ۲۳۱ دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی، ۸۳ دانشجوی دکترا، ۱۴۸ دانشجوی ارشد و با ۱۵۰ دانشجو در دوره های MPHو ۲۷۴ دانشجو درمقطع لیسانس و کارشناس را عهده دار است.
دکتر اسلامی در ادامه به معرفی دانشکده سلامت، ایمنی و محیط زیست پرداخت و گفت: این دانشکده در سال ۵۴ با نام مدرسه عالی بهداشت کار تاسیس و از سال ۸۶ از وزارت کار به دانشگاه ملحق شد. دردانشکده سلامت، ایمنی و محیط زیست ۱۰۳ دانشجوی تحصیلات تکمیلی دردورههای Phdو سه مقطع کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل هستند. از این ۱۰۳ نفر ۲۱ دانشجوی دکترا و ۸۳ نفر در مقطع ارشد تحصیل می کنند.
ارتقای توان علمی و عملیاتی با تشکیل دانشکده بهداشت و ایمنی
وی ادغام این دودانشکده و تجمیع گروههای آموزشی را در راستای ارتقای توان علمی و عملیاتی این واحد ارزیابی کرد و گفت: دانشکده بهداشت با ۴۰ عضو هیات علمی و دانشکده سلامت، ایمنی و محیط زیست با ۲۳عضو هیات علمی می توانند هم افزایی بسیار بالایی درحوزه های علمی پژوهشی داشته باشند. و تشکیل این دو دانشکده در راستای همافزایی،افزایش ظرفیت ها علمی، حذف موازی کاری در برخی فرآیندهای علمی پژوهشی و صرفه جویی در منابع مالی و انرژی در دانشگاهانجام شد.
بنا به گفته دکتر اسلامی: از منظر تفکر حاکمیت دانشی در محیط علمی پژوهشی نظیردانشگاه، موازی کاری مانع حرکت رو به جلوی علمی می شود چرا که رسالت علم و پژوهش خصوصا در دانشگاههای نسل سوم و چهارم؛ تامین رفاه، حفظ و ارتقا سلامت وهمچنین ارائه خدمات موثر و بی نقص به جامعه است.
دانشکده بهداشت و ایمنی مجوز آزمایشگاههای معتمد محیط زیست را دریافت می کند
وی تقویت امکانات تخصصی و آزمایشگاهی را به عنوان اولویتهای در نظر گرفته شده برای ارتقای کیفیت این واحد دانشگاهی نام برد و گفت: با ادغام آزمایشگاههای تخصصی در این دودانشکده علاوه بر ارتقا خدمات آموزشی به دانشجویان، برای این واحد امکان اخذ مجوزهای آزمایشگاههای معتمد محیط زیست ازسوی وزارت بهداشت و دریافت مجوز سطح سه از مرکز محیط کار مهیا خواهد شد.
وی در همین رابطه توضیح داد:این آزمایشگاهها با این امکان می توانند در زمینه آنالیز آب، فاضلاب و هوای محیط داخل و خارج خدمات ارزنده ای را به جامعه ارائه دهند همچنین درمحیط های عام زیست می توانیم طرح های پژوهشی و پایشی انجام دهیم که در کشور بی نظیر و ممتاز خواهد بود.
درآمدزایی در تقویت کیفیت آموزش و پژوهش موثر خواهد بود
سرپرست دانشکده بهداشت و ایمنی تغییرمکانی ایجاد شده در این واحد را در راستای ارتقا سطح استانداردها و در نهایت سطح آگاهی فارغ التحصیلان درحوزه بهداشت و ایمنی موثر دانست وگفت: با این تغییر ساختار ازهزینه های فیزیکی، جاری، تاسیسات و بهره برداری در دانشگاه نیز کاسته خواهد شد .
افزایش توان علمی و تجهیزاتی دانشکده از دیگر نتایج تشکیل دانشکده بهداشت و ایمنی بود که دکتر اسلامیان به آن اشاره کرد. وی گفت: جهت گیری سیاست های دانشگاه بر این اصل استوار است که ضمن تشکیل این دودانشکده و افزایش توان علمی و تجهیزاتی به فرصت های مناسب تر فعالیت در حوزه کارآفرینی و ارائه خدمات نوین بر اساس نیاز مردم دست یابیم چرا که این موضوع علاوه بررفع مشکلات به بخش اعظمی از نیازها پاسخ خواهد داد و در تقویت کیفیت آموزش و پژوهش نیز موثر خواهد بود.
دانشجویان مقاطع تحصیلی دکترا و کارشناسی ارشد به پردیس ولنجک منتقل می شوند
دکتر اسلامی در ادامه سخنان خود توضیحاتی در خصوص تامین فضای فیزیکی ارائه داد و گفت: خوشبختانه مرحله اول این تجمیع با پیشرفت ۷۰ درصدی در حوزه های تامین فضای فیزیکی، طراحی نرم افزار، راه اندازی سیستم اداری، الکترونیکی، پژوهشی و مالی انجا شده است ودانشگاه مصمم است این فضای جدید را با اتخاذ تدابیری نظیربهره مندی از فضاهایی که در دسترس است و یا ایجاد طبقات جدید تامین کند.
وی در ادامه از ثبت نام کلاسها و انجام کلیه فعالیتهای آموزشی پژوهشی در دانشکده بهداشت و ایمنیاز ابتدای مهرماه سالجاری خبردادو گفت: همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید تخصیص فضای فیزیکی و انتقال کلیه اعضای هیات علمی به پردیس ولنجک انجام خواهد شد. همچنین کلیه دانشجویان مقاطع تحصیلی دکترا و کارشناسی ارشد (حدود ۱۴۰ نفر) به پردیس ولنجک منتقل می شوند.
دکتر اسلامی با بیان این موضوع که بخش مهم انتقال درمرحله دوم ( از پردیس حکیمیه به پردیس ولنجک) انجام می شود اظهار داشت: تدابیرانتقال کلیه دانشجویان مقاطع کارشناسی، امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی و مستقر شدن برخی از کارکنان لحاظ شده است واجرای این مهم منوط به تامین فضای فیزیکی است که تا پایان سال تحصیلی ۹۷-۹۸ به اتمام خواهد رسید.
وی در ادامه یادآورشد: با ادغام دو دانشکده "بهداشت" و "سلامت،ایمنی و محیط زیست" و ایجاد دانشکده بهداشت و ایمنی که مصوبه شورای گسترش در کشور را دارد؛ دانشکده منحصر بفردی در حوزه دانشی و پژوهشی ایجاد خواهد شد که در موضوعات بهداشت و ایمنی فعالیت می کند.
رفع دغدغه مردم در حوزه سلامت از اولویتهای دانشگاه است
دکتر اسلامی توضیحاتی در خصوص اهمیت بهداشت و ایمنی و ارتباط آن با حوزه سلامت و پیشگیری ارائه داد و گفت: ایمنی به معنای کنترل شرایط محیط زندگی و محیط کار به منظور کاهش و به حداقل رساندن سطح ریسک خطر است و بهداشت نیز مجموعه اقداماتی است که سلامت مردم را حفظ و ارتقا می بخشد بنابراین محیط، روان، غذای سالم در این حوزه ها بعنوان دوبال درحرکت هستند.
وی با بیان این مطلب که رفع دغدغه مردم در حوزه سلامت از اولویتهای دانشگاه است خاطرنشان کرد: مشاوره و همفکری به سیاستگذاران وزارت بهداشت در حوزه سلامت و سازمانها یی نظیر محیط زیست یا وزارت کار و نیرو، فعالیت در حوزه های درمان، پیشگیری و ارتقا ایمنی با ادغام این دو دانشکده و افزایش ظرفیت ها علمی محقق خواهد شد و این مهم برای نشاط جامعه و کاهش هزینه ها موثر است.
سرپرست دانشکده بهداشت و ایمنی با تاکید بر اهمیت پیشگیری گفت: با توجه به این اصل که هزینه های پیشگیری به مراتب کمتر از درمان است لازم است ضمن اختصاص اندک سرمایه به حوزه بهداشت و ایمنی از صرف هزینه های کلان درمانی جلوگیری کنیم.
وی در خاتمه خطاب به اعضای هایت علمی، اساتید، دانشجویان و کارکنان هر دانشکده بهداشت ایمنی گفت: تمام تلاش دانشگاه بر این اصل استوار است که از اختلالات احتمالی که ممکن است در برخی از فرآیندها رخ دهد جلوگیری کند و در این مسیر دشوار همکاری و صبوری شما پشتوانه ماست.