رئیس دانشگاه به همراه معاون آموزشی دانشگاه از گروه های آموزشی علوم پایه در دانشکده پرستاری و مامایی بازدید کردند/ دکتر آقاجانی: ارتقاء مهارت های بالینی پرستاری در اولویت است
رئیس دانشگاه از گروه های آموزشی علوم پایه در دانشکده پرستاری و مامایی بازدید کرد/ دکتر آقاجانی: ارتقاء مهارت های بالینی پرستاری در اولویت است دکتر محمد آقاجانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شنبه ۱۲ خرداد ماه به همراه معاونان آموزشی و تحقیقات و فناوری و همچنین مدیر روابط عموم

رئیس دانشگاه از گروه های آموزشی علوم پایه در دانشکده پرستاری و مامایی بازدید کرد/ دکتر آقاجانی: ارتقاء مهارت های بالینی پرستاری در اولویت است
دکتر محمد آقاجانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شنبه ۱۲ خرداد ماه به همراه معاونان آموزشی و تحقیقات و فناوری و همچنین مدیر روابط عمومی دانشگاه با حضور در دانشکده پرستاری ضمن بازدید از آزمایشگاه ها و گروه های آموزشی علوم پایه اتاق عمل و بیهوشی، بهداشت، پرستاری داخلی و جراحی، روانپرستاری، کودکان و مراقبتهای ویژه نوزادان، علوم پایه، مامایی و بهداشت باروری با اعضای این گروه ها دیدار کرد.
دکتر آقاجانی در ابتدا از آزمایشگاه های بیوشیمی، میکروب شناسی، انگل شناسی، ایمونولوژی و فیزیولوژی و همچنین کتابخانه مرکزی دانشکده، مرکز تحقیقات مامایی و بهداشت باروری بازدید و از نزدیک با استادان و دانشجویان دیدار کرد.
دکتر فروزان آتش زاده رئیس دانشکده پرستاری و مامایی نیز در نشست اعضای گروه های آموزشی با رئیس دانشگاه ضمن اشاره به تاریخچه تشکیل دانشکده، مهمترین عملکردهای آموزشی و پژوهشی را عنوان کرد.
وی تعداد کل دانشجویان شاغل به تحصیل در مقاطع مختلف تحصیلی دانشکده را بیش از ۱۴۷۰ نفر اعلام کرد که ۵۱ عضو هیأت علمی وظیفه آموزش به آنها را بر عهده دارند.
دکتر آتش زاده همچنین با اشاره به رشد تولید مقالات علمی در دانشکده پرستاری و مامایی گفت: تا پایان سال ۲۰۱۷ تعداد مقالات تولیدی به ۲۵۰ رسید و با تلاش های صورت گرفته پیش بینی می شود این روند تا پایان سال ۲۰۱۸ رشد ۱۰ درصدی داشته باشد.
وی در پایان بر اجرای بسته های تحول در آموزش پزشکی و بین المللی سازی دانشکده تأکید کرد.
دیدار با گروه داخلی و جراحی
در ادامه دیدار با گروه های آموزشی، دکتر آقاجانی با گروه داخلی جراحی دیدار کرد.
دکتر فریبا برهانی مدیر گروه داخلی جراحی در این دیدار به حضور ۱۷ عضو هیأت علمی در این گروه اشاره کرد و اظهار داشت: این گروه، آموزش تعداد زیادی از دانشجویان در مقاطع مختلف را بر عهده دارد. وی شاخص H-indexگروه را ۵/۲ اعلام کرد و بر ارتقاء کیفیت و کمیت برون دادهای گروه تأکید کرد. تولید فرآیندهای برتر آموزشی، کسب عنوان گروه برتر دانشکده، کسب عنوان پژوهشگر برگزیده در سال های ۹۵ و ۹۶ نیز از جمله مواردی بود که دکتر برهانی به آن اشاره کرد.
حمایت از طرح های نوآورانه، تشکیل گروه یا بخش تخصصی پرستاری مراقبت های ویژه و اورژانس، توسعه زیرساخت های آموزشی در مراکز درمانی برای گروه های پرستاری از جمله درخواست اعضای این گروه بود.
دیدار با گروه مامایی و بهداشت
در ادامه دکتر فاطمه ناهیدی مدیر گروه مامایی و بهداشت باروری به بیان ظرفیت ها و عملکرد گروه پرداخت.
وی با معرفی توانمندی ها و عملکرد گروه، حضور در جامعه و دید جامعه نگر را از ویژگی این گروه دانست. دکتر ناهیدی و اعضای گروه همچنین بر ایجاد مقاطع تحصیلات تکمیلی، توسعه تجهیزات و امکانات در مراکز درمانی و آموزش بالینی، تبدیل وضعیت اعضای با تجربه هیأت علمی، توسعه فضای فیزیکی گروه و ترویج زایمان طبیعی تأکید کردند.
دیدار با گروه روان پرستاری
اعضای گروه روان پرستاری نیز در ادامه با دکتر آقاجانی و اعضای هیأت رئیسه دانشگاه دیدار کردند.
دکتر جمیله محتشمی مدیر گروه روان پرستاری در این دیدار به وضعیت اعضای هیأت علمی گروه پرداخت و خواستار جذب عضو هیأت علمی جدید برای توسعه و ارتقاء گروه شد.
در این دیدار در خصوص مواردی نظیر تناسب تجهیزات آموزشی با تعداد دانشجویان ورودی، ایجاد تسهیلات لازم و فضای مناسب آموزشی برای فراگیران در مراکز درمانی و بیمارستانها و حمایت از اعضای غیر هیأت علمی بحث و تبادل نظر شد.
دیدار با گروه پرستاری کودکان و مراقبت های ویژه نوزادان
دکتر منیژه نوریان مدیرگروه پرستاری کودکان و مراقبت های ویژه نوزادان نیز در دیدار رئیس دانشگاه با اعضای گروه خواستار تعامل بیشتر با مراکزی شد که بتوان دید جامعه نگر را در بین فراگیران افزایش دهد.
دکتر نوریان همچنین خواستار بهبود شاخص استاد نسبت به دانشجو، بهبود فضای فیزیکی گروه و تعامل بیشتر در فضای بالینی و مراکز درمانی شد. اعضای گروه نیز بر اهمیت ایجاد انگیزه بین اعضای گروه های آموزشی و افزایش روحیه کار تیمی و هم افزایی تأکید کردند.
دیدار با گروه اتاق عمل و هوشبری
دکتر علیرضا قمری سرابی مدیر گروه اتاق عمل و هوشبری نیز با اشاره به حضور ۳ نفر عضو هیأت علمی در این گروه خواستار افزایش تعداد این اعضا شد تا بتوان با توان بیشتر به آموزش فراگیران پرداخت.
وی همچنین بر استفاده از ظرفیت فضای بالین و بیمارستان برای ارتقاء مهارت ها تأکید کرد و در ادامه خواستار همکاری بیشتر با گروه بیهوشی دانشکده پزشکی شد.
دیدار با گروه بهداشت جامعه
رئیس دانشگاه در ادامه با اعضای گروه پرستاری بهداشت جامعه دیدار کرد. دکتر میمنت حسینی مدیر این گروه آموزشی نیز ضمن معرفی گروه، به اهمیت حضور بیشتر در مراکر سلامت جامعه اشاره کرد و این امر را موجب ارتقاء مهارت های فراگیران عنوان کرد. کمبود نیرو و جذب عضو هیأت علمی از دیگر مواردی بود که مدیر و سایر اعضای گروه به آن اشاره کردند.
دیدار با گروه علوم پایه
دکتر هومان منوچهری نیز در دیدار رئیس دانشگاه با اعضای گروه علوم پایه، با اشاره به موضوع ادغام این گروه با گروه های مادر در دانشکده پزشکی خواستار تبیین و تعیین وضعیت تعامل اعضای این گروه با سایر گروه ها در دانشکده پزشکی شد.
وی با اشاره به ظرفیت های موجود در گروه علوم پایه، از آمادگی گروه برای ارتقاء سطح آموزش و همچنین تعامل بیشتر با سایر گروه ها شد.
همچنین سایر اعضای گروه به تعیین ضوابط مشخص در جذب دانشجوی خارجی اشاره کردند و این امر را موجب بهبود اثربخشی به این دانشجویان دانستند.
دکتر آقاجانی رئیس دانشگاه نیز در این دیدارها پس از طرح دغدغه ها و درخواست های اعضای گروه های آموزشی در خصوص جمع بندی و رسیدگی به آنها گفت: همه موارد توسط رئیس دانشکده جمع بندی و در یک جلسه هیأت رئیسه مطرح خواهد شد تا در خصوص آنها تصمیم گیری شود.
ارتقاء مهارت های بالینی، اولویت مهم دانشکده پرستاری
دکتر آقاجانی با اشاره به اهمیت ارتقاء مهارت های بالینی در گروه های پرستاری گفت: پرستاری عمدتا با مهارت های بالینی و ارائه خوب آنها به بیمار می تواند موفقیت خود را تثبیت کند.
وی اظهار داشت: پرستار بدون مهارت نمی تواند موثر باشد. ارتباط مناسب با بیمار و درک شرایط خاص بیمار به عنوان یک اخلاق اصیل در کنار مهارت های حرفه ای یک آموزش خوب وموثر برای پرستاران است.
دکتر آقاجانی کاربردی بودن پژوهش ها در حوزه پرستاری را یک نیاز مهم توصیف کرد و گفت: در حوزه پژوهش، کاربردی بودن آن ها بسیار مهم است. پژوهش در گروه های پرستاری باید مشکلی از نظام سلامت و مردم حل کند. پژوهش برای پژوهش و صرفا اکتفا به اعداد و ارقام کافی نیست و راهگشا نخواهد بود. در حوزه پژوهش و آموزش تنها دانشجویان نباید مدنظر قرار بگیرند و نگاه فراگیر به کلیه پرستاران شاغل در دانشگاه و همچنین به پرستاران کل کشور باید باشد.
تأکید رئیس دانشگاه بر عمق بخشی به آموزش
رئیس دانشگاه در جمع اعضای گروه های آموزشی دانشکده پرستاری اذعان کرد: گسترش رشته ها در اولویت دانشگاه نیست و تأکید بر عمق بخشی به آموزش است. در حوزه آموزش تعمیق آموزش و بهبود مهارت های بالینی مورد توجه است. وی ادامه داد: پژوهشی اثرگذار است که کاربردی، ثروت آفرین و کار آفرین باشد تا در حل مشکلات نطام سلامت کارایی داشته باشد.
دکتر آقاجانی خطاب به مدیران و اعضای گروه های آموزشی دانشکده پرستاری تأکید کرد: در هر گروه یک یا دو موضوع روشن، متمایز و مشخص با توجه به نیازهای کشور تعیین شود و اینها موضوعات اصلی باشد تا عمده تحقیق و پژوهش حول آن صورت گیرد.
توسعه زایمان ایمن فیزیولوژیک یک شاخص برای دانشکده
وی از توسعه زایمان ایمن فیزیولوژیک به عنوان یکی از شاخص های دانشکده و گروه زنان دانشگاه نام برد و تلاش جمعی و همدلی گروه های آموزشی را به عنوان راهکاری برای ارتقاء این شاخص دانست.
دکتر آقاجانی بر حضور گروه ها در فیلدهای بیمارستان ها تأکید کرد و گفت: گروه های آموزشی برای حضور موثر در مراکز درمانی ظرف دو هفته برنامه مشخص خود را از طریق رئیس دانشکده به هیأت رئیسه دانشگاه ارائه کنند تا در خصوص آن تصمیم های لازم اتخاذ شود.
رئیس دانشگاه در خصوص جدب دانشجویان خارجی نیز تأکید کرد: باید با برنامه ریزی و منسجم در حوزه جذب دانشجوی خارجی قدم برداشت و با بررسی های دقیق و موشکافانه چالش های آن را برطرف کنیم. هنر دانشگاه تربیت فراگیران با شرایط مختلف است و دانشگاه توانمند باید بتواند فراگیران را مطابق استانداردها تربیت کند.
دکتر آقاجانی در پایان با اشاره به اقدامات صورت گرفته در دانشکده پرستاری اظهار داشت: روند دانشکده پرستاری روند رو به جلو و مثبتی است. در عین حال زیرساخت ها باید متناسب با تعداد ورودی های دانشکده افزایش یابد و حضور در فیلد های درمانی به عنوان مهمترین کار در اولویت قرار گیرد.
دکترضیایی معاون آموزشی دانشگاه نیز در این دیدارها عملکرد اعضای هیأت علمی را بسیار موثر و مهم دانست و اظهار داشت: ثبت فعالیت ها و سایر عملکردهای علمی اعضای هیأت علمی به عنوان یک برون داد اثر گذار در دستور کار قرار دارد.
وی همچنین در پایان تأکید کرد: حضور مستمر و مداوم اعضای هیأت علمی در گروه ها و فیلدهای بالینی لازم و ضروری است.