×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1397/06/26 - 12:04
  • بازدید : 897
  • تعداد بازدید : 53
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

کارگاه آموزشی، فرهنگی ویژه دستیاران تخصصی بالینی برگزار شد/دکترآقاجانی:بزرگترین افتخار دانشگاه پزشکان و استادان اخلاق مدار هستند

کارگاه آموزشی، فرهنگی پژوهشی ویژه دستیاران تخصص بالینی ورودی مهر سال ۹۷ با حضور دکترعلی اکبر ولایتی ازاساتید پیشکسوت و عضو هیات علمی دانشگاه، دکتر آقاجانی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر ضیایی معاون آموزشی دانشگاه، دکتر طبیبی رییس دانشکده پزشکی، دکتر جوادی استاد دانشگاه، دستیاران جدیدالورود وجمعی از مسئولان ۲۵ شهریورماه در تالار امام خمینی (ره) دانشکده پزشکی برگزار شد.

 

کارگاه آموزشی، فرهنگی پژوهشی ویژه دستیاران تخصص بالینی ورودی مهر سال ۹۷ با حضور دکترعلی اکبر ولایتی ازاساتید پیشکسوت و عضو هیات علمی دانشگاه، دکتر آقاجانی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر ضیایی معاون آموزشی دانشگاه، دکتر طبیبی رییس دانشکده پزشکی، دکتر جوادی استاد دانشگاه، دستیاران جدیدالورود وجمعی از مسئولان ۲۵ شهریورماه در تالار امام خمینی (ره) دانشکده پزشکی برگزار شد.

دکتر علی اکبرولایتی استاد دانشگاه در این مراسم گفت: پزشک در زمره افرادی از جامعه قرار دارد که همواره مورد احترام مردم است. باید کاری کنیم که رابطه بین پزشک و بیمار مطلوب باشد و این رابطه خدشه‌دار نشود چرا که ممکن است مشکلاتی را در سطح جامعه به‌وجود بیاورد.

عضو هیات علمی دانشگاه تأکید کرد: اگر بخواهیم آینده پزشکی مسلمانان را تشریح کنیم این مسئله بستگی به اعتماد متقابل پزشکان و بیماران دارد که البته بیش‌از ۹۰ درصد بیماران به پزشک خود اعتماد کافی دارند.

ردپای فارغ التحصیلان دانشگاه در جای جای کشور

دکتر آقاجانی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در این مراسم خطاب به دستیاران تخصص بالینی اظهار داشت: این دوره تحصیلی دوره ای سرنوشت ساز است که مسیر آیند ه شما رقم می زند.

وی در ادامه ضمن معرفی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به تاریخچه پرافتخار ۶۰ ساله این دانشگاه اشاره کرد و گفت: طی این سالها ۶۶ هزار دانش آموخته از این دانشگاه فارغ  التحصیل و در اقصی نقاط کشور منشا خدمات بزرگ درراستای ارائه و ارتقا خدات نظام سلامت هستند. در تمامی ۳۱ استان کشوربیمارستان یا دانشگاه علوم پزشکی وجود ندارد که حضور گسترده، جدی و ردپای فارغ التحصیلان این دانشگاه وجود نداشته باشد.

دکتر آقاجانی با بیان این مطلب که یک سوم مجموع متخصصان و فوق تخصصان وزارت بهداشت را دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشکی تشکیل می دهند؛ ۱۵ هزار دانش آموخته این دانشگاه در مقطع دکترا در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی و ۹۰۰۰ متخصص و فوق تخصص این دانشگاه اشاره کرد و این مهم را بیانگر تاثیر پراهمیت کمی و کیفی دانشگاه دانست.

رییس دانشگاه به منظور آشنایی بیشتر دستیاران تخصص بالینی با فعالیتهای دانشگاه توضیحاتی را ارائه داد.

وی گفت:  این دانشگاه به منظور انجام ماموریت های ملی  و بین المللی ۱۰۰۰ فارغ التحصیلPhd، یک هزارو ۴۴۰ دستیار تخصصی در ۲۵ رشته، ۱۴۰۰۰ دانشجو تحت آموزش ۱۴۰۰ عضو هیات علمی در ۲۵۰ رشته تحصیلات تکمیلی و ۱۰۴ گروه آموزشی را در کارنامه پرافتخار خود دارد.

پزشک باید نافع به حال مردم باشد

رییس دانشگاه در ادامه گسترش و توجه ویژه به کیفیت آموزش، ارتقا سطح معلومات و قضاوت های بالینی را مورد تاکید قرار داد و گفت: اگر چنانچه طبیبی بر دانش تئوری و کتاب تسلط کامل و بی نقصی داشته باشد اما در قضارت های بالینی مهارت کافی را کسب نکرده باشد مردم و نظام سلامت نفعی از تخصص ایشان نخواهند برد.

به گفته دکتر آقاجانی: ارزیابی جامع و کامل دانش و مهارتهای پایه و بالینی فارغ التحصیلان امری ضروری است که بخشی از این مهم با برگزاری آزمونهای دقیق و حساب شده امکان پذیر خواهد بود. وی ادامه داد: پزشک باید نافع به حال مردم باشد و همواره ضمن دارا بودن دانش کافی اخلاق حرفه ای را مد نظر قرار دهد، اگر چنانچه پزشک اخلاق حرفه ای را نیاموخته باشد یا به درستی به آن آشنا نباشد قطعا این موضوع در درمان نیز اختلال ایجاد خواهد کرد.

بیمار باید ازامنیت و نحوه درمان اطمینان کافی داشته باشد

رییس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود ایمنی بیماررا بعنوان یکی از بحث های محوری درمان مورد توجه و تاکید قرار دادو گفت: بیمارهمواره باید ازامنیت و نحوه درمان اطمینان کافی داشته باشد و در این جریان از شناسایی هویت بیمار تا انجام اعمال جراحی و مداخلات پزشکی باید به درستی انجام شود. اگر چنانچه  این اطمینان خاطر ایجاد نشود بیمارستان یا مرکز درمانی برای بیمار تبدیل به محیط ناامنی خواهد شد.

دکتر آقاجانی حساسیت و توجه به درمان بیمار را راه حل مناسبی به منظور بروز خطاهای پزشکی دانست و گفت: اگر پزشک پیش از هر اقدامی ابتدا به شخصیت انسانی بیمار توجه داشته باشد و خود را مسئول جان او بداند و حس کند بیمار جزیی از خانواده و نزدیکان اوست در تمامی مراحل اعم از تشخیص، درمان و تجویز دارو حساس خواهد شد و در نهایت بهترین نتیجه را خواهد گرفت.

سلامت الویت اول استادان اخلاق مدار

وی به دستیاران جدیدالورود توصیه کرد: زمانی که در بالین بیمار حاضر می شوید مراقب گفتار و الفاضی که بکار می برید باشید و شخصیت والای انسانی را مد نظر قرار دهید، بزرگترین افتخار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی تولیدات علمی و اعداو ارقام حاصل از آن نیست؛ بلکه بزرگترین افتخار پزشکان و استادان اخلاق مدار هستند. کسانی که زمانی که بربالین بیمار حاضر می شوند برای شخصیت والای انسانی احترام قائلند، استادان اخلاق مداری که سلامت را الویت و مسایل مالی را در درجه بعدی قرار می دهند.

پزشک بدون ابزار پژوهش توفیق کامل نخواهد داشت

رییس دانشگاه در ادامه با اشاره به اهمیت  دانش پژوهی اظهار داشت: انتظار داریم دستیاران در حوزه پژوهش تولیدات علمی و فعالیت موثری داشته باشند. در حوزه های مرتبط بالین و پایه، پژوهش های مرتبطی انجام دهندتا در زمان پایان دوره سرمایه ارزشمند دانش و پژوهش را کسب کنند چرا که پزشک بدون ابزار پژوهش توفیق کامل نخواهد داشت.

توجه پزشکان به فرهنگ، هنر، ادبیات و وزرش از دیگر مواردی بود که از سوی دکتر آقاجانی مطرح شد.

به گفته رییس دانشگاه یکی از موضوعات مهمی که دستیاران باید به آن توجه کنند، اقتصاد سلامت است. وی در این خصوص توضیح داد: نمی توان هر نوع دارو یا روش تشخصیص درمانی را بدون توجه به هزینه کرد از جیب بیمار و بیمه ها تامین کرد. چرا که منابع مالی و بیمه ها بعنوان میراثی عمومی متعلق به تمام اقشار جامعه هستند و پزشک در جریان درمان باید وضعیت مالی بیمار را در نظر داشته باشد و پزشکانی که به این موضوع توجه می کنند نگاهی انسانی و ملی دارند.

وی ادامه داد: توجه به اقتصاد سلامت تنها محدود به کشور ما نیست و حتی کشورهای توسعه یافته با سهم بسیار بالا در حوزه سلامت به طور ویژه به این موضوع توجه می کنند.

رییس دانشگاه در خاتمه سخنان خود گفت: مطمئن هستم دوران دستیاری دوران استثنایی و جذابی برای دستیاران خواهد بود و امیدوارم با کوله باری از دانش، مهارت و اخلاق فارغ التحصیل شوید و در عرصه خدمت منشا اثرات مهمی برای ارتقا سلامت مردم باشید.

صلاحیت یک توانایی قابل مشاهده و قابل اندازه گیری است

   دکتر ضیایی معاون آموزشی دانشگاه نیز در این مراسم ضمن تسلیت به مناسبت سوگواری ایام شهادت سالارشهیدان، توضیحاتی در خصوص آموزش پزشکی مبتنی بر صلاحیت ارائه داد و گفت:برنامه آموزشی پزشکی، اطمینان یافتن از شایستگی عملکرد دانش آموختگان پزشکی است به این معنی که نگرش، دانش ومهارتهایی که طی یک محیط آموزشی را بدست می آید ترکیبی از آموزشها و ارزشهایی است که در آن مجموعه کسب می کنیم و انتظار داریم دانش آموختگان بعد از پایان  دوره این مهارتها را به خوبی بدست آورده باشند.

وی در همین راستا ادامه داد: بخشی از شایستگی ها و صلاحیت ها محوری است، بنابراین هر فردی که در سیستم نظام سلامت خدمتی را ارائه می دهد ضروریست این مهارتها را کسب کند و در ادامه سیستم وظیفه دارد طبق فرمولی مشخص اطمینان حاصل کند این ویژگی ها در فرد نهادینه شده است.

دکتر ضیایی با اشاره به اجرای نظام آموزش دستیاری خاطرنشان کرد: نظام آموزشی دستیاری بخشی از یک نظام بزرگتر است چرا که این نظام آموزشی با تعامل نزدیکی درون نظام سلامت شکل می گیرد وضمن ارائه آموزش به ارائه خدمات می پردازد و این دوهدف برای دستیابی به دانش و ارائه خدمات باکیفیت به مردم درحرکت است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود صلاحیت را اینگونه تعریف کرد: صلاحیت یک توانایی قابل مشاهده و قابل اندازه گیری است و مجموعه ای از دانش، مهارت و نگرشها است که باید در محیط کار به نمایش گذاشته شود. اینکه فردی تنها یک مهارت را کسب کند برای سیستم آموزشی کفایت نمی کند. وی ادامه داد: زمانی فرد صلاحیت را کسب کرده است که استاندارهای نظام آموزش پزشکی تعریف شده را داشته باشد و این ویژگی در فضاهای آموزشی که دانشگاه در اختیار دانش آموختگان قرار می دهد محقق خواهد شد.

دکتر ضیایی با اشاره به هرم میلر توضیحاتی در خصوص معیارهای اندازه گیری آموزش پزشکی مبتنی بر صلاحیت ارائه داد و گفت: مطمئنا نحوه آموزش در چگونگی ارائه خدمات موثر است، در محیطی که صلاحیت و شایستگی ها اولویت اصلی است زمان محدود نیست و تمرکز اصلی آموزش گیرنده ها هستند چرا که متناسب با ویژگی های هر فرد زمان  و معیارها تغییر می کند.

وی در ادامه به اجزای مهارتهای محوری در راستای ارائه خدمات سلامت اشاره کرد و آموزشهای این حوزه را به تمرکز بر مراقبت از بیمار دانست و خطاب به دستیاران گفت: باید یادبگیرید به موضوعات جاری توجه کافی داشته باشیم. شرایط بیماران، منابع سیستم، بیمه ها و شرایط قانونی را ارزیابی و مدیریت کنیم چرا که مدیریت درطبابت بیمار هنر است و چنانچه از سیتم خارج شویم دچار خطا و اشکال خواهیم شد.

ارتباط عاطفی و معنوی یکی از مهمترین الویت های انتخاب رشته پزشکی

دکتر جوادی استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در این مراسم  با اشاره به توجه راهنمای اعتلای رفتار و منش حرفه ای از سوی دستیاران و جامعه پزشکی  خطاب به حاضرین در جلسه اظهار داشت: شما فرزندان این مرز و بوم هستید، اساتید همواره خیرخواه شما هستند و شما نیز وظیفه دارید همواره ارائه خدمات مناسب به بیماران را مد نظر قرار دهید.

وی در ادامه توضیحات مبسوطی در خصوص راهنمای اعتلای رفتار و منش حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و انتظارات بیمار از پزشک ارائه داد.

به گفته استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی بر اساس آمارارائه خدمات، برقراری ارتباط عاطفی و معنوی یکی از مهمترین اولویت های انتخاب رشته پزشکی از سوی علاقمندان است. وی کار جمعی، ظاهر آراسته، حلم و بردباری، حسن خلق و رعایت پوشش حرفه ای را از سوی دستیاران ضروری دانست.    

پزشکی یک حرفه مقدس و یک هنر است

در ادامه دکترطبیبی رییس دانشکده پزشکی در این مراسم به تاریخچه دانشکده پزشکی اشاره کرد و خطاب به دستیاران گفت: پزشکی یک حرفه مقدس و یک هنر است. باید یک طبیب همواره در رفتار و منش خود صبور باشد و وظایف خود را به درستی انجام دهد.

  • گروه خبری : اخبار معاونت,آرشيو اخبار معاونت
  • کد خبر : 67267
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست