به گزارش روابط عمومی معاونت آموزش
نشست صمیمانه رياست دانشگاه و معاون آموزشی دانشگاه با اعضای هیات علمی گروه رادیوتراپی
دکتر پیوندی رییس دانشگاه و دکتر صدوقی معاون آموزشی دانشگاه در نشستی با اعضای هیات علمی گروه رادیوتراپی دانشگاه در بیمارستان شهدای تجریش دیدار و گفتگو

دکتر پیوندی رییس دانشگاه و دکتر صدوقی معاون آموزشی دانشگاه در نشستی با اعضای هیات علمی گروه رادیوتراپی دانشگاه در بیمارستان شهدای تجریش دیدار و گفتگو کردند.
در این نشست که دکتر صدوقی معاون آموزشی دانشگاه، دکتر جرجانی رئیس دانشکده پزشکی، دکتر مفید مدیرگروه رادیوتراپی و اعضای این گروه نیز حضور داشتند ، دکتر پیوندی درمان بیماران صعب العلاج و داروهای مورد استفاده برای آنان را یکی از موضوعات مهم در طرح تحول نظام سلامت برشمرد و تاکید کرد با سرمایه گذاری در این بخش می توانیم باری از دوش بیماران برداشته و این طرح را به سرانجام خوبی برسانیم.
وی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را یکی از دانشگاه های سرآمد و مهم عنوان کرد که همواره باید با انجام فعالیت های برجسته در کشور پیشگام و پیشرو باشد و حمایت مسوولان دانشگاه از اجرای طرح های جدید و برجسته را اعلام کرد.
دکتر پیوندی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به زحمات اعضای گروه رادیوتراپی در بخش درمان بر ارتقای هر چه بیشتر اعضای گروه با فعالیتهای پژوهشی بیشتر و تربیت رزیدنت های قوی وحضور چشمگیر در آزمونهای بورد تاکید کرد.
رئیس دانشگاه تشکیل شورای گروه ها را از ضروریات برشمرد و اظهار داشت: مصوبات شورای گروهها باید پس از ثبت به دانشکده پزشکی فرستاده شود تا براساس این مصوبات و پیشنهادات در راستای ارتقای کیفی علمی و آموزشی گروه ها گامهای موثری برداشته شود.
وی با تاکید بر رعایت اخلاق پزشکی افزود: بحث اخلاق پزشکی در گروهی مانند رادیوتراپی بسیار جدی است و باید در این خصوص حساسیت بیشتری از خود نشان دهد زیرا این گروه بیشتر از سایر گروه ها با شان و کرامت انسانی و حفظ حرمت انسانی در ارتباط است .
رئیس دانشگاه حمایت از اساتید تمام وقت در فیلدهای تخصصی را یکی از اولویت های مهم دانشگاه برشمرد و خاطرنشان کرد: وجود کلینیک های مشترک در امر آموزش و درمان بسیار کمک کننده است به خصوص این که رشته رادیوتراپی در ارتباط بسیار زیادی با رشته های دیگر قرار دارد . بنابراین باید زمینه وجود این کلینیک ها برای یادگیری تئوری و ارتباط بین دستیاران فراهم شود.
دکتر پیوندی در خاتمه سخنان خود وجود فضای همدلی و دوستانه ، حل و فصل مسایل به طور شفاف و در چهارچوب قوانین و مقررات با اتفاق نظر ، سعه صدر و دادن بازخورد را از ضروریات در هر گروه عنوان کرد و بر حفظ حرمت و جایگاه هیات علمی و پاسخگویی قانع کننده در همه موارد تاکید کرد.
گفتنی است در ابتدای این نشست دکتر مفید مدیر گروه رادیوتراپی به ارایه گزارشی از وضعیت و عملکرد گروه ، تعداد اعضای گروه، تعداد دستیاران و دستاوردهای آموزشی و پژوهشی پرداخت. وی در این گزارش انتخاب مرکز پزشکی شهدای تجریش بعنوان قطب علمی سرطان، تدوین کورویکولوم جدید آموزشی، تبدیل دوره دستیاری سه ساله به چهارساله و کسب رتبه اول کشور در امتحانات بورد سال 93 را از مهمترین دستاوردهای آموزشی این گروه عنوان کرد و مقالات منتشرشده و طرح های تحقیقاتی به روز و جامع را از مهمترین دستاوردهای پژوهشی گروه برشمرد.
مدیرگروه رادیوتراپی دانشگاه در ادامه به بیان توضیحاتی درخصوص امکانات و تجهیزات و دستگاه های موجود در مرکز شهدای تجریش و امام حسین(ع) و نیازهای بخش رادیوتراپی این دو بیمارستان پرداخت .
وی تربیت نیروی معتبر و کارآمد علمی و پژوهشی در زمینه تخصصی رادیولوژی انکولوژی، جذب اعضای هیات علمی جوان و شایسته از نظر علمی و اخلاقی، ارتقای کمی و کیفی تجهیزات، بالابردن موقعیت علمی و پژوهشی دانشگاه در منطقه از طریق ایجاد بستر پژوهش، تشویق کارهای تیمی و ارتباط فعال با سایر مراکز تحقیقاتی در زمینه های مرتبط با سرطان در کشور و سایر مراکز بین الملل و مشارکت در ارتقای سلامت جامعه از طریق بسط علم انکولوژی و بومی سازی آن را از رسالت این گروه عنوان کرد.
در ادامه نشست دکتر جرجانی رئیس دانشکده پزشکی در سخنانی با تاکید بر اهمیت گروه های آموزشی بعنوان ارکان اصلی آموزش، شناخت توانمندی ها و پتانسیل هر گروه را لازمه برنامه ریزی های آتی برشمرد.
وی میانگین سابقه خدمتی اعضای گروه رادیوتراپی را حدود 13 سال خواند و اظهار داشت: گروه رادیوتراپی در امتحانات گواهینامه تخصصی در پنج سال گذشته 100درصد قبولی داشته است ولی این میزان در امتحانات دانشنامه حدود 30 درصد بوده که باید بیشتر و جامع تر برای امتحانات دانشنامه برنامه ریزی شود.
رییس دانشکده پزشکی مواردی نظیر وجود بخش رادیوتراپی در دو بیمارستان شهدای تجریش و امام حسین(ع) بعنوان یک بخش جنرال و آموزشی و داشتن فضای مناسب برای تجهیزات ، دارا بودن بخش های بستری بزرگ، حضور اساتید تمام وقت جوان، ارتباط مناسب با موسسه خیریه دهش پور، تنوع بیماران مراجعه کننده به بیمارستان و سابقه آموزشی طولانی مدت در رشته رادیوتراپی انکولوژی را از نقاط قوت گروه رادیوتراپی عنوان کرد و بر لزوم تامین پرسنل فیزیک پزشکی در سطح دکترا، کارشناسی ارشد و کارشناسی، تامین امکانات و تجهیزات براکی تراپی، افزایش تعداد اعضای هیات علمی، استفاده از روش های متنوع آموزشی تئوری و متعادل سازی بارکاری درمانگاهی دستیاران به عنوان نقاط ضعف تاکید کرد.
دکتر جرجانی در خاتمه سخنان خود توسعه فضای فیزیکی درمانگاه، توجه به روش های نوین ارزشیابی دستیاران، راه اندازی دستگاه سیمولاتور موجود یا خرید دستگاه جدید و راه اندازی دستگاه شتاب دهنده را از جمله نیازهای اصلی گروه رادیوتراپی برشمرد.
در ادامه نشست دکتر صدوقی معاون آموزشی دانشگاه با بیان این مطلب که درمان ،بستر آموزش است تفکیک بخش های درمانی و آموزشی را از موارد مهم عنوان کرد.
دکتر صدوقی با اشاره به توجه به هر دو بعد آموزش و درمان بعنوان سیاست اصلی دانشگاه؛ برنامه ریزی های درون گروهی با درنظر گرفتن اهداف دانشگاه را برای شناخت هرکدام از حیطه ها ضروری برشمرد.
معاون آموزشی دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود انعقاد تفاهم نامه های بین المللی، و اعزام دانشجو و رزیدنت به خارج از کشور برای گذراندن دوره های آموزشی را برای دانشگاه ضروری خواند و حمایت و استقبال مسوولان دانشگاه از برنامه های مشابه را اعلام کرد.
لازم به ذکر است در این نشست اعضای هیات علمی گروه رادیوتراپی نیز ضمن بیان سخنانی به ارایه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.
نظر